Körössy Melissa és Teodora Șofran itthon is érmesek lettek
Utoljára módositva: 2016-12-05 14:41:52

Vasárnap késő este ért véget a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívócsarnokban a December 1. Kupa nemzetközi korosztályos tőrvívó egyéni verseny, amelyen – a várakozásoknak megfelelően – mintegy háromszáz 9–14 éves sportoló lépett a pástra. 

Izraelből, Magyarországról, Ukrajnából, Szlovákiából és a Moldovai Köztársaságból érkeztek népes csapatok, de a hazai klubok is a legjobbjaikat küldték a szatmári versenyre, amely ezáltal a régió legerősebb évzáró tornája volt.

A Szatmárnémeti SK, a Szatmárnémeti Fencing Egyesület, a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a Román Vívó-szövetség által rendezett torna 39. kiírásán két szatmári érem is született. A Lenegyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes tanítványai közül a 13–14 éves lányok versenyében Kőrőssy Melissa (képünkön balra) szerzett ezüstérmet, míg Teodora Șofran (képünkön jobbra) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szombaton, az 57 fős versenyben pástra lépett még Teodora Turdean, Tamara Ulici és Diana Șuta. Szombaton zajlott a 11–12 éves fiúk viadala is, ahol a 43 fős mezőnyben küzdött Răzvan Nojea, Matei Serghie, Nicolas Pop, Jager Richárd és Mihai Câmpean is. Előbbi három vasárnap a 13–14 évesek között is megküzdött, de az 55 fős mezőnyben az SKSK színeit képviselték Gábor Dániel, Gábor Énok, Lucas Serghie és Rés Márton is, míg a 11–12 éves lányok között Cristina Bud, Virág Diana, Carina Crehul és Balázs Tünde volt része a 35 fős mezőnynek.

Mácska és Coste világkupát nyertek Pozsonyban

Svájcot, Oroszországot és Magyarországot verve az első helyen zárt Románia vegyes párbajtőrvívó-csapata Pozsonyban, a junior korosztályosok világkupa–viadalában. Bianca Benea (Nagyváradi VSK), Alexandra Predescu (CSA Steaua), Adrian Dabija (CS Dinamo) és Biró Dávid (Marosvásárhelyi ISK) mellett a csapatot erősített a Szatmárnémeti SK két vívója, Mácska Ádám és Teodora Coste. Az egyéni küzdelmekben Teodora Coste az 50. lett a 154 fős mezőnyben, Mácska Ádám pedig az 53. helyen zárt a 185 fős mezőnyben. Közben az ausztriai Möedlingben a Steaua szatmárnémeti párbajtőrvívója, Veres Gréta a 23 évesek európai körversenyén zárt az 5. helyen, miután a nyolcas táblán kikapott a svájci Pauline Brunnertől. Ugyanitt, a tőrvívók versenyében a szatmári Bodó Benjámin (Temesvári CSU) a 9. lett, miután kikapott az olasz Alberto Castiglionitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Motivált, megbízható munkatársakat keresünk mezőgazdasági segédmunkára ÉNy-Magyarországra, idény/folyamatos...
Tovább >>>
Eladó Különfélék
Eladó tölgyfahulladék szállítással. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Pofoncsata
Ma, 20:45
Egy iskolai tanári kábé épp olyan, mint maga az élet: zavaros, zajos, látszólag senki sem normális, miközben a valóságban... tényleg senki sem normális. És néha pofozkodnak. Egy buzgó, bár kis növésű tanerő (Charlie Day), aki az életében még alig találkozott más kalanddal, mint a reggeli becsengetés, véletlenül kirúgatja egy kollégáját. Az állását vesztett pedagógus (Ice Cube) a gátlásait is elveszíti, és úgy dönt, hogy bosszút áll: tanítás utánra verekedni hívja a betoji pedagógust. A közelgő b
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Jársz-e farsangi mulatságra?
Természetesen, egyik évben sem hagym ki
Szoktam járni, de nem bújok jelmezbe
Nem jellemző, hogy bálokba járjak
Utálom a farsangot
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. február 24.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1,5 kg sertésoldalas, 5 dl kóla, 3–4 dl víz, só. A szószhoz: 6 ek. barnacukor, 6 ek. ketchup, ...