Korszerű gép az urológián
Utoljára módositva: 2019-10-12 09:04:15

Megint Szatmárnémeti költségvetésből bővítették a megyei kórház felszereltségét, most az urológia kapott új berendezést.

Gyakran előforduló esetek megoldására kaptak segítséget, jelentette be Adrian Marc kórházigazgató, egy újabb olyan eszköz áll a szatmári orvosok és betegek rendelkezésére, ami uniós szintű orvosi szolgáltatás biztosítására ad lehetőséget. Az orvosok már tudják kezelni a litotripsziás gépet, megkapták a megfelelő képzést ehhez, a műszert be is lehet vetni az ilyen beavatkozást igénylő gyógyítások esetében. Pataki Csaba megyei tanácselnök szerint az orvosi tudás megvan a szakosztályon, ez a gép pedig lehetőséget biztosít arra, hogy ezt a tudást fel is tudják használni.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere úgy véli, az egészség és az egészségügyi szolgáltatások szorosan összefüggenek egymással, ezért mindig igyekeznek városi költségvetésből kiegészíteni a megyei kórház felszereltségét. A helyi költségvetésből 300 ezer lejt költöttek erre a lökéshullám-terápiás gép megvásárlására, ilyen kezelésre évente több mint négyszáz betegnek van szüksége.

Dr. Cristian Rusu szakorvos elmondta, hogy ez a gép lehetővé teszi a mechanikai erővel vagy ultrahanggal történő kőzúzást a vesemedencében, a húgyvezetékben vagy a húgyhólyagban. Az európai szintű orvosi kezelést lehetővé tévő, német gyártmányú gépnek köszönhetően több beteg fog rövidebb kezelési időt követően egészségesebben távozni a kórházból, tette hozzá kollégája, Bogdan Feciche.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...