Korszerű gép az urológián
Utoljára módositva: 2019-10-12 09:04:15

Megint Szatmárnémeti költségvetésből bővítették a megyei kórház felszereltségét, most az urológia kapott új berendezést.

Gyakran előforduló esetek megoldására kaptak segítséget, jelentette be Adrian Marc kórházigazgató, egy újabb olyan eszköz áll a szatmári orvosok és betegek rendelkezésére, ami uniós szintű orvosi szolgáltatás biztosítására ad lehetőséget. Az orvosok már tudják kezelni a litotripsziás gépet, megkapták a megfelelő képzést ehhez, a műszert be is lehet vetni az ilyen beavatkozást igénylő gyógyítások esetében. Pataki Csaba megyei tanácselnök szerint az orvosi tudás megvan a szakosztályon, ez a gép pedig lehetőséget biztosít arra, hogy ezt a tudást fel is tudják használni.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere úgy véli, az egészség és az egészségügyi szolgáltatások szorosan összefüggenek egymással, ezért mindig igyekeznek városi költségvetésből kiegészíteni a megyei kórház felszereltségét. A helyi költségvetésből 300 ezer lejt költöttek erre a lökéshullám-terápiás gép megvásárlására, ilyen kezelésre évente több mint négyszáz betegnek van szüksége.

Dr. Cristian Rusu szakorvos elmondta, hogy ez a gép lehetővé teszi a mechanikai erővel vagy ultrahanggal történő kőzúzást a vesemedencében, a húgyvezetékben vagy a húgyhólyagban. Az európai szintű orvosi kezelést lehetővé tévő, német gyártmányú gépnek köszönhetően több beteg fog rövidebb kezelési időt követően egészségesebben távozni a kórházból, tette hozzá kollégája, Bogdan Feciche.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...