Korszerű mentőautóra gyűjt a Maurer Alapítvány
Utoljára módositva: 2019-10-02 09:03:49

Hosszú évek óta ingyenesen szállítja a beteg, rászoruló Szatmár megyei lakosokat kezelésre a Maurer Alapítvány mentőautója. Mára azonban igencsak elavult, szükség lenne egy korszerű járműre.

Az 1997-ben Maurer Róbert által alapított Maurer Alapítvány az elmúlt évek során rengetegszer segített ott, ahol éppen szükség volt rá: ingyenes vércukorszint- és vérnyomásméréssel, tartós élelmiszerekkel, ünnepi ajándékokkal, játékokkal, ruhákkal és egyéb adományokkal a rászorulóknak, valamint mentőautójával számtalan alkalommal oldotta meg olyan idős betegek ingyenes szállítását különböző egészségügyi intézményekbe, akik nem engedhették meg anyagilag, hogy erre szakosodott magáncég szolgáltatását vegyék igénybe.

Hétről hétre folyamatosan futnak be kérések az alapítványhoz, amelyben gyors segítséget kérnek olyan beteg, nehezen megközelíthető településeken élő személyek szállításához, akik számára ez nagyon nehéz lenne, részben egészségi állapotuk, részben anyagi körülményeik miatt. A Maurer Alapítvány mentőautója azonban sok kilométert futott már, a rossz, sokszor járhatatlan utak nagyon igénybe vették a járművet, amelyből ráadásul hiányoznak az olyan modern orvosi eszközök, mint például egy defibrillátor — ez pedig olykor akár emberi életbe is kerülhet. A jelenlegi mentőautóban lévő hordágy minden gödörnél vagy élesebb kanyarnál kileng, a felszerelése elavult, ezért egy korszerűbb, újabb járműre szeretnék cserélni, amellyel még hosszú évekig eljuthatnak a rászoruló lakosokhoz: betegekhez, idősekhez, szerény anyagi körülmények között élő személyekhez, akiket megfelelő körülmények között, biztonságban és kényelmesen tudnának kórházba szállítani, hogy megkaphassák a szükséges kezelést.

Egy olyan mentőautó beszerzéséhez, amellyel mindezt biztosítani tudnák, 20 ezer euróra lenne szükség, ennek összegyűjtéséhez pedig most a szatmáriak segítségét kérik. Bármilyen összeggel lehet támogatni a Maurer Alapítvány mentővásárlási gyűjtését, minden adomány számít, hiszen sok kicsi sokra megy.

Azok, akik segítenék a megye rászoruló betegeit azzal, hogy támogatják a Maurer Alapítványt abban, hogy beszerezhesse a korszerű mentőautót, lejben a Transilvania Bankban nyitott RO60BTRL03101205K39281XX számlára, dollárban a RO84BTRL03102205K39281XX számlaszámra, míg euróban a RO35BTRL03104205K39281XX számlára utalhatják adományaikat, a kedvezményezettnél (Beneficiar) fel kell tüntetni, hogy Fundaţia Maurer.

Az alapítványról és a gyűjtésről további információkat a https://mango-digital.builderall.net/maurer-ambulanta oldalon, illetve a www.fundatiamaurer.eu honlapon találnak.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...