Korszerűsítik az iskola lakatosműhelyeit
Utoljára módositva: 2015-10-06 13:21:02

A napokban írtak alá egy szerződést a nagykárolyi Simion Barnutiu Szakképző Líceum képviselői a Bethlen Gábor Közalapítvánnyal, így 5 millió forintos támogatásban részesül a tanintézmény.

Felszerelt műhelyekben sajátíthatják el a szakma alapjait az iskola diákjai

Az iskola két lakatosműhelyének felújítására költik ezt az összeget, számolt be a részletekről Gindele Imre, az iskola igazgatója. Ez az összeg már a számlájukon van, és hamarosan meg is kezdik a felszerelés beszerzését. „A most kapott pénzből ezeket a műhelyeket szereljük fel, hiszen itt még vannak olyan padok, amelyeken én is tanultam a szakma csínját-bínját. A kézi szerszámok is olyanok, amelyeket már évtizedek óta használnak a diákok. Azért esett a választás a lakatosműhelyre, mert a diákjaink mintegy hatvan százaléka ehhez kapcsolódó képzésben részesül, és a kilencedikes diákok itt ismerkednek először a szakmával. Őket tapasztalatok nélkül nem vihetem ki a gyárba szakmai gyakorlatra, hiszen van olyan is köztük, aki életében nem látott kalapácsot. Először azt szeretném, ha átjárná őket a műhelyszag — hogy nagyapámat idézzem —, s csak azután mehetnek a gyárba” — fogalmazott Gindele.

Az iskola nevel is

„Az iskolának nem csak szakmát kell tanítania, hanem nevelnie is kell. Ezt az elvet követtük eddig, és igyekszünk a jövőben is így cselekedni. Ahhoz, hogy ezt teljesíteni tudjuk, az iskolának is teljesítenie kell bizonyos elvárásokat. Két évvel ezelőtt eljutottunk oda, hogy az intézményünk bentlakását 21. századi szintre hoztuk fel. Ugyanez vonatkozik az étkezdénkre, ami szintén megújult. A gyár, ahol a diákjaink a szakmát tanulják, teljesen korszerű, minden elvárásnak megfelel. Ahhoz, hogy a gyermekekben a minőségi körülmények iránti igényt kialakítsuk, az iskolai körülményeiket is magasabb szintre kell emelnünk, vonatkozik mindez a műhelyekre, a korábban említett étkezdére és a bentlakásra is. Nagyon sok mindent kell alakítanunk az iskolánkon, a következő lépés az osztálytermek felújítása lesz. Ebben segítséget remélünk partnerünktől, a Polipol Mobila bútorgyártól. Megegyezést kötöttünk, mely szerint segítséget nyújtanak azon termek felújításában, melyekben a Polipolnál gyakorlatozó diákok tanulnak. A közeljövőben tervezem, hogy tető alá hozok egy találkozót a Polipol, a Continental Contitech gyár és a nagykárolyi önkormányzat képviselőivel, melynek a felújított étkezdénk lesz a helyszíne. Konkrétan egy munkamegbeszéléssel egybekötött ebédre szól a meghívás, és akkor arról tárgyalunk majd, milyen szinten tudunk együttműködni a jövőben, úgy, hogy az mindenki számára gyümölcsöző legyen” — mondta az iskolaigazgató.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...