Kórustalálkozó Tamásváralján
Utoljára módositva: 2019-06-17 21:15:37

A Szatmári Református Egyházmegye soron következő kórustalálkozóját a hagyomány szerint Szentháromság vasárnap délután tartották meg, ezúttal a Tamásváralja református eklézsiája adott otthont a seregszemlén megjelent nyolc kórusnak, tájékoztatott Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó.

A találkozón meghívottként részt vett a kárpátaljai Szőlősgyula Református Egyházközség kórusa, a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa, a vetési egyházközségből két kórus, a patóházi, szárazberki, mikolai egyházközségek kórusai, valamint a Szatmár-Láncos Református Egyházközség Egyesített Kórusa.

A házigazda lelkipásztor, Szatmári Elemér köszöntését követően nt. Laskóti Zoltán szőlősgyulai lelkipásztor igehirdetése biztatta a gyülekezetet a friss forrásvízből merítésre, melynek igei forrása a 42. Zsoltár volt. Ezt követően Higyed Gyöngyi, a Szatmári Református Egyházmegye zenei előadója, főszervező köszöntötte a megjelenteket, és közös énekléssel nyitotta meg a kórustalálkozót.

A közös ének, a találkozó mottója, a 37. Zsoltár 5. verse, miszerint „Az Úrra hagyjad utad”, közel 200 torokból csendült fel. Ezt követően a lelkipásztorkórus egy Maróthi György által jegyzett temetési énekkel emlékezett meg a tavaly még szolgáló, de időközben elhunyt Orosz Márta tanár-karnagyról, aki hosszan szolgálta a református éneklés ügyét. Ezután sorra énekeltek a kórusok.

A karnagyok emléklapot és egy Csomasz Tóth Kálmán által összeállított, többszólamú kiadványt vehettek át Higyed Gyöngyi zenei előadótól, Szatmári Elemér házigazdától pedig egy-egy csokor virágot. A kórustagok és a részt vevő gyülekezet tagjai ez alkalomra készített könyvjelzőkkel gazdagodtak. Ezt követően a résztvevők szeretetvendégségen vettek részt a Tamásváraljai Református Egyházközség ez alkalommal felszentelt gyülekezeti termében, amelyet a magyar kormány hathatós támogatásával hoztak tető alá.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...