Köszönjük szépen, lopóautó!
Utoljára módositva: 2019-11-07 08:54:00

Érződik az autóelszállító tevékenységének jótékony hatása Szatmárnémetiben; autósok, buszsofőrök és kukáskocsi-vezetők mondják, hogy sokat javult a közlekedés, mióta jár a lopóautó.

Fél éve üzemel Szatmárnémetiben az autóelszállító, érezhetően jobb forgalomról beszélnek a szatmárnémeti autósok. Érzik a lopóautóüzem jótékony hatását buszsofőrök és kukásautó-kezelők is. A platós kocsit főleg a városközpontban vetették be a május óta tartó szolgálat idején, és ott is főleg olyankor, amikor az autós, a gyalogos vagy a kerékpáros közlekedést gátoló autótól kellett mentesíteni a közterületeket. A leginkább észrevehető javulást azokban a kereszteződésekben tapasztalják az autósok, ahol a jobbra tartók számára zölden villogó lámpa engedi a továbbhaladást, vagy ahol a kilátást akadályozva parkolták le autóikat a lopóautóéra előtti időben a nemtörődöm sofőrök. Nagyon ritka, hogy autó parkoljon a Vasile Lucaciu és Tudor Vladimirescu utcák kereszteződése előtti útszakaszon, ahol a központ felé tartóktól mentesülhetett az egyenesen haladók sora, és még ráadásul buszmegálló is van. Hasonló a helyzet a Szatmárnémeti Református Gimnázium előtt is, ahol korábban rendszeres volt, hogy nem lehetett jobbra kanyarodni a villogó zöld lámpánál, mert biztosan állt valaki az iskola bejárata előtt. Nem nagyon foglalják már el a jobbra tartó sávot az Ankora előtt sem, és lehet jobbra kanyarodni a központ felől érkezőknek a sugárúti lámpánál is, nem állnak meg a tilosban a víz- vagy telefonszámlát fizetők ezen a helyen.

A buszsofőrök is látják a javulást, kevesebb a buszöblökben hagyott autó, és a buszmegállóktól való távolságot is jobban betartják az autósok, amióta az autó elszállításának veszélye fenyeget. Főleg a Divatház előtti buszmegálló „tiszta” a leggyakrabban, de javult a helyzet a Iuliu Maniu utcai megállóban és a Vasile Lucaciu utcai buszöbölnél is, ahol korábban az volt a ritka, ha nem foglalta el autó a busz helyét.

Jobban tudják végezni a dolgukat a kukások is, ritkábban találnak parkoló autót a kukák előtt, illetve az utcákban is jobban tudnak közlekedni a nagy szemétszállító kocsik, kevesebb az össze-vissza parkolás.

Magánházakban lakók azt észrevételezték, hogy azok, akik eddig csak valamelyik garázsbejáró előtt találtak helyet maguknak, az utóbbi időben szabályosan is ott tudják hagyni a kocsijukat, vagy ha mégsem, nem kell órákat várni a sofőr után, a lopóautó már húsz perc elteltével szabaddá tudja tenni a bejáratot, ha kihívják.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...