Köszöntik az új kenyeret és az új bort
Utoljára módositva: 2017-10-18 20:44:59

Frissen sült kenyérrel, pereccel, szőlővel és természetesen színes ünnepi műsorcsokorral köszönti idén is az új kenyeret és az új bort a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület október 20–án, pénteken.

A Láncos templom gyülekezeti termében 16 óra 30 perckor kezdődő ünnepi előadás keretében fellép többek között az egyesület kórusa, valamint a Bartók Béla népi zenekar is, ugyanakkor várják az énekesek jelentkezését is. „Október 26–án szervezzük a Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny Szatmár megyei döntőjét, amelynek szintén a Láncos templom gyülekezeti terme ad majd otthont, ezért arra kérem a versenyzőket, jöjjenek és lépjenek fel az október 20–i előadáson, hogy ismerkedjenek meg a teremmel, légkörével, akusztikájával s nem utolsó sorban azzal, hogy közönség előtt énekelnek.” — tudtuk meg az egyesületet alapító és vezető Bertók Béla hegedű és klasszikus gitár tanártól. „A „Szívünknek is jusson bor, kenyér” idézet jegyében szeretettel hívunk és várunk mindenkit a pénteki összeállításunkra, hiszen a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület az egész szatmári magyarságé és egyik legfőbb célkitűzésünk az első pillanattól kezdve az volt, hogy olyan – egy–egy népi hagyományhoz, szokáshoz, jeles naphoz kapcsolódó – kulturális előadásokat szervezzünk, amelyen egyrészt kicsik és nagyok egyaránt felléphetnek énekkel, hangszerrel, versmondással, néptánccal, másrészt pedig visszapillanthatunk mai mindennapi életünkből sajnos már kikopott, de egykor nagyon fontos, úgymond „vízválasztónak”, időszakmérőnek számító életeseményekre — mint az új kenyér és az új bor ünnepe.” — mondta Bertók Béla.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...