Koszorúzás az In memoriam táblánál
Utoljára módositva: 2017-07-14 20:20:11

Pénteken a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzták az elhunyt tanárok és diákok emlékére állított táblát.

Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy ebben az évben a szövetség két alapítótagot veszített el: Tarczy István képzőművészt és Krucz Jánost, a Véndiákszövetség nagybányai fiókszervezetének az alapítóját, aki aki néhány hete motoros balesetben hunyt el, így az új, húsz tagból álló fiókszervezet bemutatása elmaradt. Az elhunyt tanárok és diákok emlékére egyperces néma csenddel adóztak a résztvevők. Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója a Véndiáktalálkozónak erről a helyszínéről üzente a véndiákoknak, hogy legyen egy nagyon tartalmas hétvégéjük. A találkozó lényege, hogy olyan alkalmat teremt, amikor megáll az idő és egy időutazáson veszünk részt és emlékezetben felidézzük ifjú korunkat, találkozunk azzal a személlyel, akik tizennyolc évesen voltunk. Kapaszkodó is ez a nap a továbblépéshez. Magyari Lajos verset idézett, mely azt sugallja, hogy őrizzük a szót, amivel az iskola elbocsájtott. Az iskola olyan szavakat tud adni, amelyek kitartanak és erőt adnak évtizedek múlva is, mutatott rá Pataki Enikő. Az esemény az In memoriam-tábla megkoszorúzásával ért véget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...