Kovács Dóra aranyérmes
Utoljára módositva: 2014-04-13 16:45:02

Hétvégén Déván rendezték meg az U21-es (junior) cselgáncsbajnokság országos döntőjét. A korosztályos küzdelmekben három sportoló – Kovács Dóra, Czerlau Mercédesz és Faur Florin – képviselte a Szatmárnémeti Unio SK csapatát.

Kovács Dóra

Kovács Dóra kiváló szerepléssel aranyérmet szerzett a 70 kg-osok között. Az első körből mérkőzés nélkül jutott tovább, a második körben iponnal kényszerítette búcsúzásra craiovai ellenfelét, a harmadik körben szintén iponnal győzött egy kolozsvári cselgáncsozó ellen, a döntőben pedig két yuko-val verte meg a Nagyváradi Liberty sportolóját, Pantea Mădălinát. Dóra egyébként idei harmadik érmét szerezte a dévai döntőn, ugyanis saját korosztályában, a kadétok között 63 kg-ban bronzérmes lett, az U23-as országos bajnokságon pedig szintén bronzérmet szerzett a 70 kg-osok versenyében.

Az U16-osok között a múlt héten ezüstérmet szerző Czerlau Mercédesz hétvégén az 57 kg-os cselgáncsozók versenyében lépett szőnyegre. Első meccsén iponnal nyert egy szebeni sportoló ellen, a következő mérkőzését azonban elvesztette, így a legjobb nyolc között zárta a küzdelmeket. Faur Florin, aki Dórához hasonlóan szintén kadét korosztályos cselgáncsozó, két meccset játszott, ám sajnos egyiket sem sikerült megnyernie.

„Dóra teljesítményével nagyon elégedett vagyok, kiválóan küzdött, viszont hamarosan újabb megmérettetések várnak rá. Két hét múlva Piteşti-en, egy hónap múlva pedig szintén Déván Európa-kupákon fog részt venni” – nyilatkozta Terely Mihály, az Unio SK edzője, aki hozzátette, hogy mindkét versenyen a 63 kg-osok között lép szőnyegre tanítványa, tehát az elkövetkező két hétben a kemény edzések mellett 7 kilót kell fogyjon.

Az edző ugyanakkor elpanaszolta, hogy idén semmi támogatást nem kaptak a várostól, pedig a klub már több mint 25 éve nevel ki olyan sportolókat, melyek zöme az országos bajnoki érmeken kívül, európai szintű versenyeken is rendre dobogós helyeken végez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...