Kovács: hátha a PSD-sek sem hagyják annyiban
Utoljára módositva: 2017-11-13 13:55:42

Még változhat a kormány jövedelemadóra vonatkozó döntése, legalábbis ebben bízik Nagykároly polgármestere.

Kovácsot arról kérdeztük, Nagykárolyra vonatkoztatva milyen hatása van az adóreformnak. „Mi már régen tudtuk, hogy ez be fog következni, valahol számítottunk is rá, ezért írtunk is egy levelet közösen a városmenedzserrel és egyik közgazdasági tanácsadónkkal, amelyet Erdei D. István képviselő úrnak címeztünk. Nagykároly számára is harmincszázalékos bevételcsökkenést jelent ez a döntés, ami számokban kifejezve azt jelenti, hogy hatmillió lejjel kevesebb lesz a város bevétele az ideihez képest. Én annak is utánanéztem, hogy ez az egész fizetésemelés négy százalékot jelent az alkalmazottaknak, ugyanennyivel kerül többe a munkáltatóknak is, nagy vesztesei a városok, a vidéki önkormányzatok és a megyék. Nagyon sok pénzt buknak például a nagyobb városok: Kolozsvár esetében 200 millió euróról beszélünk, Bukarest esetében 1 milliárd euró az összeg. Ebből azt is ki lehet következtetni, hogy milyen pénzek forognak ott. A jövedelemadó leosztása eddig úgy volt, hogy mi kaptunk 42 százalékot, 16 százalékot kapott a megye, a többit a kormány. Viszont az RMDSZ leadott egy módosítási javaslatot, és Dragnea úr megígérte, hogy a kormányra eső összeget elosztja a megye és a települések között, így akarván kárpótolni az önkormányzatokat. Ezek persze csak ígéretek, meglátjuk, mi lesz belőlük, de azért nem aggódom különösebben, mert ennek a szabályozásnak a betartása óriási érvágás lenne az önkormányzatoknak, aminek beláthatatlan következményei lennének, és belebukna minden önkormányzat. Igaza van Kereskényi Gábornak, hogy aggódik, de remélem, hogy változik ez a helyzet, hiszen ne felejtsük el, a PSD-nek is vannak polgármesterei, legalább annyi, mint az RMDSZ-nek” — mondta Kovács.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...