Közel 500 üveg hamisított parfümmel bukott le
Utoljára módositva: 2019-09-27 18:33:40

473 üveg, minden valószínűség szerint hamisított parfümöt találták a határrendészek, a 118 250 lej értékű illatszereket a nyomozás idejére lefoglalták.

Csütörtökön hajnali 1 órakor a petei határátkelőnél akart belépni Románia területére a 40 éves, Suceava megyei illetőségű R. S. román állampolgár — a férfi egy mikrobuszt vezetett, amelynek rakterét a határrendészek szúrópróbaszerűen ellenőrizték (persze az is lehet, a szállingózó illatok ébresztették fel szimatukat), s az ott lévő dobozokban 473 üveg, minden valószínűség szerint hamisított parfümöt, 36 világmárka illatkreációit találták. A 118 250 lej értékű illatszereket a nyomozás idejére lefoglalták, a suceavai férfi ellen pedig eljárást indítottak.

Mint a június 6-i hamisítás elleni világnapon közreadott összesítésből kiderült, Romániában tavaly a hamisított kozmetikai és testápolási cikkek 310 millió lejnyi (az eladások 11,8%-a) veszteséget okoztak a gazdaságban — ráadásul a kozmetikumok, testápolók s főleg parfümök esetében nem is lehet tudni, mi van az üvegekben. A legjobb esetben csak illatanyagokkal ellátott víz, de sajnos nem ritka a veszélyes hatású káros anyag, mint ahogy az állati eredetű vizelet sem. Bár az utánzatok rendszerint silány minőségű termékek, ám egyre gyakoribb, hogy a hamisítvány a megtévesztésig hasonlít az eredeti parfümre (csomagolás, színárnyalatok, üvegforma), „csak” az ára jóval alacsonyabb — ilyenkor épp az alacsony ár kelthet gyanút, hiszen a minőségi illatszerek a viszonylag drága fogyasztási cikkek közé tartoznak, s a parfümhamisítók az árérzékeny vásárló igényeit igyekeznek megcélozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...