×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Közel 600 gyerek játszott a tornán

2019.09.06 - 05:43
Megosztas :
 • Közel 600 gyerek játszott a tornán

  Öt helyszínen zajlott a Mircea Dohan Emléktorna-Niro Kupa idei kiírása, amelyen idén gyerek és junior korosztályos csapatoknak rendeztek szivacs-, illetve nagypályás kézilabda-meccseket.

  A fiúk és lányok szivacskézilabda-tornájával véget ért Nagykárolyban a Mircea Dohan Emléktorna-Niro Kupa nyolcadik kiírása. Az egykori kiváló kézilabdázó fia, ifjabb Mircea Dohan elmondta, hogy közel 600 gyereket mozgattak meg a megmérettetés négy napja alatt. Mint arról beszámoltunk, augusztus utolsó két napjában junior korosztályos fiú- és lánycsapatok mérkőztek. Többek között Bihar, Máramaros, Kolozs és Szilágy megyéből, továbbá Magyarországról és Kárpátaljáról érkeztek vendégegyüttesek, akiket legendás, világbajnoki aranyérmes hazai kézilabdázók, Cristian Gaţu, Gabriel Kicsid, Radu Voina, Alexandru Stamate fogadták. Viszont a csapatok kíséretében olyan neves edzők érkeztek, mint Ana Maria Şomoi, Valeria Motogna, Ioan Marta vagy Várady Gyula.

  Szerdán és csütörtökön 10 éven aluli gyerekeknek rendeztek szivacskézilabda-tornát, viszont is nem vezették az eredményeket, ugyanis a mozgásé és a kézilabda megszerettetése volt a cél. A nagy számú résztvevő miatt öt teremben zajlottak meccsek ezen a két napon: a nagykárolyi Iuliu Maniu Technikai Líceum, a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum sporttermeiben, kaplonyi és a mezőfényi sporttermekben.

  A lányoknál nagyecsedi, nagytécsői (Kárpátalja), nagyváradi, zilahi, kolozsvári, szilágynagyfalui, érmihályfalvi, kálmándi, mezőfényi, kaplonyi, szatmárnémeti, börvelyi, sárközújlaki, avasfelsőfalui és nagykárolyi csapatok mérték össze szivacskézilabda-tudásukat és erejüket.

  A mérkőzések végén minden fiú és lány sportoló emléklapot, emlékserleget és ajándékpólót kapott, ugyanakkor a szakemberek néhány különdíjat is kiosztottak a legtehetségesebbnek vélt gyerekeknek. Lányok, a legtechnikásabb játékos: Diana Sălăjan (Zilahi Handbal Club Valy Motogna). A legtechnikásabb kapus: Oleksandra Puga (Nagytécsői Sportiskola). A legígéretesebb játékos: Nagy Petra Rita (nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum)

  Fiók, a legtechnikásabb játékos: Tudor Tăutu (Nagyváradi Alpha) és Fekete Nicolas (Színérváraljai CS). A legtechnikásabb kapus: Szolnoki Dominik (Nagykároly).

  A torna szervezői, a nagykárolyi Mircea Dohan Sportegyesület és a Team Cristian Gațu Sportklub ezúton mondanak köszönetet a támogatóknak és az meccsek helyszínéül szolgáló települések és iskolák elöljáróinak, továbbá lelkes nagykárolyi sportembereknek, Brém Árpádnak, Karácsonyi Károlynak és Schlakter Ferencnek.

  Pesek Attila

  Cookie