Közel ezer asszony imádkozott közösen
Utoljára módositva: 2017-07-17 09:59:55

Huszonnyolcadik alkalommal tartották meg nőszövetségi konferenciájukat Királyhágómellék református asszonyai Nagyváradon, csordultig megtöltve a szépen felújított nagyvárad-újvárosi templomot. A szatmári egyházmegyéből is voltak résztvevők.

Szombaton 10 órakor a megszokott módon, zászlóval a kezükben vonultak be a templomba, majd a konferencia megnyitásaként Csűry István püspök szólt a gyülekezethez: „A virrasztó ember vigyáz arra, miként él. Esztelenül nincs áldás a vágyott életen, de Isten gyermekei rátalálnak a bölcsesség forrására. Mi legyünk azok, akik ebben tanuljuk meg a vigyázat ismeretét!” — figyelmeztetett Csűry.

Ezt követően Bogya-Kis Mária kerületi nőszövetségi elnök hirdette az igét az apostolok cselekedeteiről szóló könyv 12. részének 13-tól 17-ig terjedő versei alapján: „Amikor Péter zörgetett a bejárati kapunál, egy Rodé nevű szolgálóleány ment oda, hogy hallgatózzék. Ahogy megismerte Péter hangját, örömében nem nyitotta ki a kaput, hanem befutott, és hírül adta, hogy Péter áll a kapu előtt. Azok pedig azt mondták neki, hogy elment az esze. Ő azonban csak erősítgette, hogy úgy van. Azok pedig azt mondták, hogy az ő angyala az. Péter pedig tovább zörgetett. Amikor végül kaput nyitottak és meglátták, elálmélkodtak. Miután pedig kezével hallgatást intett, elbeszélte nekik, hogyan hozta ki őt az Úr a börtönből, majd azt mondta: Adjátok tudtára ezeket Jakabnak és a testvéreknek. Azután kiment, és más helyre távozott.” Az igehirdető szólt azokról a hívő szívű asszonyokról, édesanyákról, akik hitre nevelik gyermekeiket, hogy ők is megálljanak a hit útján s majd bizonyságot tegyenek.

A prédikáció után Vinczéné Pálfy Judit egyházkerületi missziói előadótanácsos, Földesy Márta, a bihari egyházmegye nőszövetségi elnöke, valamint Dénes István Lukács generális direktor, bihari esperes köszöntése hangzott el, majd dr. Baráth Béla debreceni teológiaprofesszor kezdte az előadások sorozatát: Partium meghatározó zsinatait is említve beszélt a Tiszántúl reformációjáról az 1567. évi zsinatig. A Nagyváradi Kántorok Kórusának éneke után Béczi Csilla zilahi vallástanár, aligazgató Mit tehet egy keresztyén tanár? címmel tartott érdekes és gyakorlati előadást, segítséget nyújtva szülőknek és gyermekeknek, azt követően pedig Gál Judit debreceni kórházlelkész, lelki gondozó beszélt előadásában az idősek építő jelenlétéről a fiatal családok életében.

Dr. Puskás Csaba, a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka mítoszromboló beszédében figyelmeztetett: az okkult dolgok lelkünk egészségét és az Istenhez való tartozásunkat gyengítik, megsemmisítik — melyeknél nem lehet fontosabb testi egészségünk. Az előadások és az Arany János-versösszeállítás meghallgatását követően öt gyülekezet is felavathatta nőszövetségi zászlaját.

A záró istentiszteleten Györky Szilvia, a Szlovákiai Református Nőszövetség elnöke hirdetett igét, az ágendai szolgálatot Herdeán Gyöngyi házigazda lelkésznő végezte, majd úrvacsorai közösségben adtak hálát Istennek.

Az elmúlt közel három évtized tapasztalata azt mondatja, hogy vannak asszonyok, akiket, míg egészségük egy kicsit is engedi, semmi sem gátol meg abban, hogy akár több száz kilométert is megtegyenek az együtt imádkozásért — szombaton Nagyváradon mintegy ezer asszony élte át ismét ezt a közösségi élményt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...