Közel ezer asszony imádkozott közösen
Utoljára módositva: 2017-07-17 09:59:55

Huszonnyolcadik alkalommal tartották meg nőszövetségi konferenciájukat Királyhágómellék református asszonyai Nagyváradon, csordultig megtöltve a szépen felújított nagyvárad-újvárosi templomot. A szatmári egyházmegyéből is voltak résztvevők.

Szombaton 10 órakor a megszokott módon, zászlóval a kezükben vonultak be a templomba, majd a konferencia megnyitásaként Csűry István püspök szólt a gyülekezethez: „A virrasztó ember vigyáz arra, miként él. Esztelenül nincs áldás a vágyott életen, de Isten gyermekei rátalálnak a bölcsesség forrására. Mi legyünk azok, akik ebben tanuljuk meg a vigyázat ismeretét!” — figyelmeztetett Csűry.

Ezt követően Bogya-Kis Mária kerületi nőszövetségi elnök hirdette az igét az apostolok cselekedeteiről szóló könyv 12. részének 13-tól 17-ig terjedő versei alapján: „Amikor Péter zörgetett a bejárati kapunál, egy Rodé nevű szolgálóleány ment oda, hogy hallgatózzék. Ahogy megismerte Péter hangját, örömében nem nyitotta ki a kaput, hanem befutott, és hírül adta, hogy Péter áll a kapu előtt. Azok pedig azt mondták neki, hogy elment az esze. Ő azonban csak erősítgette, hogy úgy van. Azok pedig azt mondták, hogy az ő angyala az. Péter pedig tovább zörgetett. Amikor végül kaput nyitottak és meglátták, elálmélkodtak. Miután pedig kezével hallgatást intett, elbeszélte nekik, hogyan hozta ki őt az Úr a börtönből, majd azt mondta: Adjátok tudtára ezeket Jakabnak és a testvéreknek. Azután kiment, és más helyre távozott.” Az igehirdető szólt azokról a hívő szívű asszonyokról, édesanyákról, akik hitre nevelik gyermekeiket, hogy ők is megálljanak a hit útján s majd bizonyságot tegyenek.

A prédikáció után Vinczéné Pálfy Judit egyházkerületi missziói előadótanácsos, Földesy Márta, a bihari egyházmegye nőszövetségi elnöke, valamint Dénes István Lukács generális direktor, bihari esperes köszöntése hangzott el, majd dr. Baráth Béla debreceni teológiaprofesszor kezdte az előadások sorozatát: Partium meghatározó zsinatait is említve beszélt a Tiszántúl reformációjáról az 1567. évi zsinatig. A Nagyváradi Kántorok Kórusának éneke után Béczi Csilla zilahi vallástanár, aligazgató Mit tehet egy keresztyén tanár? címmel tartott érdekes és gyakorlati előadást, segítséget nyújtva szülőknek és gyermekeknek, azt követően pedig Gál Judit debreceni kórházlelkész, lelki gondozó beszélt előadásában az idősek építő jelenlétéről a fiatal családok életében.

Dr. Puskás Csaba, a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka mítoszromboló beszédében figyelmeztetett: az okkult dolgok lelkünk egészségét és az Istenhez való tartozásunkat gyengítik, megsemmisítik — melyeknél nem lehet fontosabb testi egészségünk. Az előadások és az Arany János-versösszeállítás meghallgatását követően öt gyülekezet is felavathatta nőszövetségi zászlaját.

A záró istentiszteleten Györky Szilvia, a Szlovákiai Református Nőszövetség elnöke hirdetett igét, az ágendai szolgálatot Herdeán Gyöngyi házigazda lelkésznő végezte, majd úrvacsorai közösségben adtak hálát Istennek.

Az elmúlt közel három évtized tapasztalata azt mondatja, hogy vannak asszonyok, akiket, míg egészségük egy kicsit is engedi, semmi sem gátol meg abban, hogy akár több száz kilométert is megtegyenek az együtt imádkozásért — szombaton Nagyváradon mintegy ezer asszony élte át ismét ezt a közösségi élményt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 18.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...