Közel negyven év után tért vissza Nagykárolyba
Utoljára módositva: 2013-12-16 11:47:45

Szombat este Tamás Gábor koncertezett Nagykárolyban, a Szent László Közösségi Ház dísztermében. A rendezvényre zsúfolásig megtelt a koncert helyszíne idősekkel és fiatalokkal egyaránt.

 

Bensőséges kapcsolat alakult ki az előadóművész és a közönség között

Szatmárnémeti koncertjét követően nagykárolyi fellépésén is osztatlan sikert aratott Tamás Gábor könnyűzene- és nótaénekes. A szombat esti koncertre zsúfolásig megtelt a Szent László Közösségi Ház díszterme, ahol nemcsak a szépkorú generáció, hanem a fiatalság is nagy számban képviseltette magát.

A koncert elején a Svédországban élő, ám Erdélybe gyakran hazalátogató énekes elmondta, hogy nagyon szép emlékeket őriz Nagykárolyról, hiszen sokan nem tudtak róla, de közel negyven éve többször is járt a Szatmár megyei kisvárosban. Az akkori Castelanii könnyűzenei együttes, valamint Karácsonyi Péter, a zenekar vezetője nagy szerepet játszott a „magyar könnyűzene nagykövete” pályafutásának felfelé ívelésében.

Már a koncert elején észlelhető volt az a bensőséges kapcsolat, amely kialakult az énekes, két billentyűs kísérője, valamint a közönség között. A jelenleg Svédországban élő, ám a honvágytól túlfűtött Tamás Gábor előadásmódja Csávossy György szavaival élve olyan, mint a fűzfa, amelynek lombjai messze futó vizeket simogatnak, de az éltető nedveket a haza televényéből szívják. Dalai, szerzeményei élő bizonyságai ennek az örök honvágynak, és visszatérései, mint Antaioszt a föld érintése, új alkotó energiával töltik fel.

Az a szeretet, amellyel a nagykárolyi közönség is fogadta, az elixír, amely örök ifjúságot biztosít az immár 66 éves előadóművésznek, aki állandó mozgásban, fáradhatatlanul kultúrszolgálatot teljesít a magyar értékek közvetítésével.

Nagykárolyi koncertjén is sikerült hitet, szeretetet, életörömöt önteni a nézők lelkébe, akik minden dalt kitörő tapsviharral jutalmaztak, az előadóművész öt alkalommal kényszerült ráadásra.

Tamás Gábor észak-erdélyi turnéja alkalmával legközelebb ma este 7 órakor lép közönség elé Tasnádon, a volt moziteremben.

 

ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...