Közel negyven év után tért vissza Nagykárolyba
Utoljára módositva: 2013-12-16 11:47:45

Szombat este Tamás Gábor koncertezett Nagykárolyban, a Szent László Közösségi Ház dísztermében. A rendezvényre zsúfolásig megtelt a koncert helyszíne idősekkel és fiatalokkal egyaránt.

 

Bensőséges kapcsolat alakult ki az előadóművész és a közönség között

Szatmárnémeti koncertjét követően nagykárolyi fellépésén is osztatlan sikert aratott Tamás Gábor könnyűzene- és nótaénekes. A szombat esti koncertre zsúfolásig megtelt a Szent László Közösségi Ház díszterme, ahol nemcsak a szépkorú generáció, hanem a fiatalság is nagy számban képviseltette magát.

A koncert elején a Svédországban élő, ám Erdélybe gyakran hazalátogató énekes elmondta, hogy nagyon szép emlékeket őriz Nagykárolyról, hiszen sokan nem tudtak róla, de közel negyven éve többször is járt a Szatmár megyei kisvárosban. Az akkori Castelanii könnyűzenei együttes, valamint Karácsonyi Péter, a zenekar vezetője nagy szerepet játszott a „magyar könnyűzene nagykövete” pályafutásának felfelé ívelésében.

Már a koncert elején észlelhető volt az a bensőséges kapcsolat, amely kialakult az énekes, két billentyűs kísérője, valamint a közönség között. A jelenleg Svédországban élő, ám a honvágytól túlfűtött Tamás Gábor előadásmódja Csávossy György szavaival élve olyan, mint a fűzfa, amelynek lombjai messze futó vizeket simogatnak, de az éltető nedveket a haza televényéből szívják. Dalai, szerzeményei élő bizonyságai ennek az örök honvágynak, és visszatérései, mint Antaioszt a föld érintése, új alkotó energiával töltik fel.

Az a szeretet, amellyel a nagykárolyi közönség is fogadta, az elixír, amely örök ifjúságot biztosít az immár 66 éves előadóművésznek, aki állandó mozgásban, fáradhatatlanul kultúrszolgálatot teljesít a magyar értékek közvetítésével.

Nagykárolyi koncertjén is sikerült hitet, szeretetet, életörömöt önteni a nézők lelkébe, akik minden dalt kitörő tapsviharral jutalmaztak, az előadóművész öt alkalommal kényszerült ráadásra.

Tamás Gábor észak-erdélyi turnéja alkalmával legközelebb ma este 7 órakor lép közönség elé Tasnádon, a volt moziteremben.

 

ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...