Közel negyven év után tért vissza Nagykárolyba
Utoljára módositva: 2013-12-16 11:47:45

Szombat este Tamás Gábor koncertezett Nagykárolyban, a Szent László Közösségi Ház dísztermében. A rendezvényre zsúfolásig megtelt a koncert helyszíne idősekkel és fiatalokkal egyaránt.

 

Bensőséges kapcsolat alakult ki az előadóművész és a közönség között

Szatmárnémeti koncertjét követően nagykárolyi fellépésén is osztatlan sikert aratott Tamás Gábor könnyűzene- és nótaénekes. A szombat esti koncertre zsúfolásig megtelt a Szent László Közösségi Ház díszterme, ahol nemcsak a szépkorú generáció, hanem a fiatalság is nagy számban képviseltette magát.

A koncert elején a Svédországban élő, ám Erdélybe gyakran hazalátogató énekes elmondta, hogy nagyon szép emlékeket őriz Nagykárolyról, hiszen sokan nem tudtak róla, de közel negyven éve többször is járt a Szatmár megyei kisvárosban. Az akkori Castelanii könnyűzenei együttes, valamint Karácsonyi Péter, a zenekar vezetője nagy szerepet játszott a „magyar könnyűzene nagykövete” pályafutásának felfelé ívelésében.

Már a koncert elején észlelhető volt az a bensőséges kapcsolat, amely kialakult az énekes, két billentyűs kísérője, valamint a közönség között. A jelenleg Svédországban élő, ám a honvágytól túlfűtött Tamás Gábor előadásmódja Csávossy György szavaival élve olyan, mint a fűzfa, amelynek lombjai messze futó vizeket simogatnak, de az éltető nedveket a haza televényéből szívják. Dalai, szerzeményei élő bizonyságai ennek az örök honvágynak, és visszatérései, mint Antaioszt a föld érintése, új alkotó energiával töltik fel.

Az a szeretet, amellyel a nagykárolyi közönség is fogadta, az elixír, amely örök ifjúságot biztosít az immár 66 éves előadóművésznek, aki állandó mozgásban, fáradhatatlanul kultúrszolgálatot teljesít a magyar értékek közvetítésével.

Nagykárolyi koncertjén is sikerült hitet, szeretetet, életörömöt önteni a nézők lelkébe, akik minden dalt kitörő tapsviharral jutalmaztak, az előadóművész öt alkalommal kényszerült ráadásra.

Tamás Gábor észak-erdélyi turnéja alkalmával legközelebb ma este 7 órakor lép közönség elé Tasnádon, a volt moziteremben.

 

ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...