Közel negyvenen az első foglalkozáson
Utoljára módositva: 2014-07-16 08:59:32

Hétfőn kezdődött az immár negyedik alkalommal megszervezett vakációs foglalkozás a nagykárolyi könyvtárban. A programok két héten keresztül zajlanak a könyvtár Biblionet termében.

 

A könyvtár Biblionet termében zajlanak a foglalkozások, melyek iránt már hétfőn sokan érdeklődtek

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Kulturális Igazgatóság, valamint a Városi Könyvtár munkaközösségének szervezésében zajló foglalkozások tartalmas kikapcsolódási lehetőséget teremtenek a vakációzó fiatalság számára. A programok két héten keresztül tartanak a könyvtár Biblionet termében. A rendezvénysorozat hétfőn kezdődött, s bár előzetesen a papírhajtogatás alapjainak elsajátítását ígérték, ez a foglalkozás külső okok miatt elmaradt, helyette különböző érdekes társasjátékok zajlottak az intézményben. Horváth Ottó irányításával szerdán kerül sor az origamira. Tegnap a játéké volt a főszerep, Héb Ildikó, Baumgartner Ildikó és Ecaterina Mărcuş oktatók vezetésével. Az úgynevezett quilling-technikával (papírtekercseléssel) is megismerkedhetnek a jelentkezők, ebben Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatók lesznek a segítségükre. Kreativitást fejlesztő foglalkozásokra is sor kerül, ezt Daniela Ionela Ardelean irányítja. A 10 és 13 óra között zajló foglalkozásokon lesz továbbá meseolvasás, filmnézés, mondókázás, verstanulás, no meg sok-sok játék. Az elkészített kézműves-munkákat a bibliovakáció végén kiállítják az intézményben. A programokkal kapcsolatos részletekről bővebb tájékoztatással a könyvtárban szolgálnak, illetve a 0261/861-480-as telefonszámon, vagy a bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com e-mail-címen. Várják a jelentkezőket, továbbá szívesen látják az önkénteseket is.

A foglalkozások programja:

Július 16.: origami Horváth Ottóval. Július 17.: quilling Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatókkal. Július 18.: „A képzelet szárnyain” — kreatív műhely Daniela Ionela Ardelean oktatóval. Július 21.: quilling Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatókkal. Július 22.: origami Horváth Ottóval. Július 23.: „Különféle arcok, azonos szívek” — játékos, táncos ismerkedés különféle országok szokásaival, hagyományaival Ecaterina Mărcuș, Baumgartner Ildikó és Héb Ildikó óvónőkkel, az 1-es számú napközi pedagógusaival. Július 24.: origami Horváth Ottóval. Július 25.: Bibliovakáció – zárónap. A táborozás során létrejött alkotások bemutatója, ismerkedés a Károlyi-kastéllyal, az Equus Lovasegyesülettel, diplomakiosztás stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...