Közel negyvenen az első foglalkozáson
Utoljára módositva: 2014-07-16 08:59:32

Hétfőn kezdődött az immár negyedik alkalommal megszervezett vakációs foglalkozás a nagykárolyi könyvtárban. A programok két héten keresztül zajlanak a könyvtár Biblionet termében.

 

A könyvtár Biblionet termében zajlanak a foglalkozások, melyek iránt már hétfőn sokan érdeklődtek

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Kulturális Igazgatóság, valamint a Városi Könyvtár munkaközösségének szervezésében zajló foglalkozások tartalmas kikapcsolódási lehetőséget teremtenek a vakációzó fiatalság számára. A programok két héten keresztül tartanak a könyvtár Biblionet termében. A rendezvénysorozat hétfőn kezdődött, s bár előzetesen a papírhajtogatás alapjainak elsajátítását ígérték, ez a foglalkozás külső okok miatt elmaradt, helyette különböző érdekes társasjátékok zajlottak az intézményben. Horváth Ottó irányításával szerdán kerül sor az origamira. Tegnap a játéké volt a főszerep, Héb Ildikó, Baumgartner Ildikó és Ecaterina Mărcuş oktatók vezetésével. Az úgynevezett quilling-technikával (papírtekercseléssel) is megismerkedhetnek a jelentkezők, ebben Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatók lesznek a segítségükre. Kreativitást fejlesztő foglalkozásokra is sor kerül, ezt Daniela Ionela Ardelean irányítja. A 10 és 13 óra között zajló foglalkozásokon lesz továbbá meseolvasás, filmnézés, mondókázás, verstanulás, no meg sok-sok játék. Az elkészített kézműves-munkákat a bibliovakáció végén kiállítják az intézményben. A programokkal kapcsolatos részletekről bővebb tájékoztatással a könyvtárban szolgálnak, illetve a 0261/861-480-as telefonszámon, vagy a bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com e-mail-címen. Várják a jelentkezőket, továbbá szívesen látják az önkénteseket is.

A foglalkozások programja:

Július 16.: origami Horváth Ottóval. Július 17.: quilling Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatókkal. Július 18.: „A képzelet szárnyain” — kreatív műhely Daniela Ionela Ardelean oktatóval. Július 21.: quilling Cornelia Cuc és Carmen Borota oktatókkal. Július 22.: origami Horváth Ottóval. Július 23.: „Különféle arcok, azonos szívek” — játékos, táncos ismerkedés különféle országok szokásaival, hagyományaival Ecaterina Mărcuș, Baumgartner Ildikó és Héb Ildikó óvónőkkel, az 1-es számú napközi pedagógusaival. Július 24.: origami Horváth Ottóval. Július 25.: Bibliovakáció – zárónap. A táborozás során létrejött alkotások bemutatója, ismerkedés a Károlyi-kastéllyal, az Equus Lovasegyesülettel, diplomakiosztás stb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...