Közelebb „jön” az autópálya
Utoljára módositva: 2018-04-18 17:51:46

A magyar Közbeszerzési Hatóság kiírta a közbeszerzési eljárást az M3-as autópályát a román határral összekötő M49-es gyorsforgalmi út tervezésére, így lerövidül az utazási idő Nyugat felé.

Hazánk fejlődését leginkább a megfelelő infrastruktúra hiánya gátolja, s nem túlzás azt állítani, hogy könnyebben megközelíthető az ország nyugati részén élők számára Budapest vagy Bécs, mint az ország fővárosa, Bukarest. Magyarország mindenkori kormánya figyelmet szentelt arra, hogy az országot autópályák szeljék át, ezzel hozzájárulva mind a gazdasági élet fellendüléséhez, mind pedig a lakosság kényelmének növeléséhez. A Szatmár megyei lakosok igencsak jó helyzetben vannak, amennyiben nyugatra kívánnak utazni, hiszen a magyarországi M3-as autópályára Mátészalkára hajthatnak fel, mely Szatmárnémetitől egy órás autóútra található. Tegnapi híradások szerint pedig kiírták a közbeszerzési eljárást az M3-as autópályát — Mátészalkán át — a román határral összekötő M49-es gyorsforgalmi út tervezésére. A nyertes feladata lesz a teljes szakasz előkészítése, valamint az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti szakasz kiviteli terveinek elkészítése. A gyorsforgalmi út 2×2 sávos lesz, Őr és Győrtelek községek ennek a beruházásnak a révén bekötőúthoz jutnak — írja a magyar Közbeszerzési Hatóság. Az ajánlatok benyújtási határideje május 22. A gyorsforgalmi út ezen szakasza egyébként 26 kilométeres lesz. Amennyiben megépül majd a gyorsforgalmi út, akkor még inkább lerövidül a menetidő. Miközben a Nyugat elérhető távolságra került hozzánk, addig Bukarest még mindig több mint tíz órás autóútra van tőlünk. Keserű szájízzel vehetjük tudomásul, hogy hazánk autópálya-hálózata alig 748 kilométer, s gyakran nem is összefüggő hálózatról beszélünk, így csak autópálya szakaszokon haladhatnak a romániai autósok. A közlekedési tárca vezetőségének terve, hogy idén 80 kilométer autópályát adnak át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...