Közelebb „jön” az autópálya
Utoljára módositva: 2018-04-18 17:51:46

A magyar Közbeszerzési Hatóság kiírta a közbeszerzési eljárást az M3-as autópályát a román határral összekötő M49-es gyorsforgalmi út tervezésére, így lerövidül az utazási idő Nyugat felé.

Hazánk fejlődését leginkább a megfelelő infrastruktúra hiánya gátolja, s nem túlzás azt állítani, hogy könnyebben megközelíthető az ország nyugati részén élők számára Budapest vagy Bécs, mint az ország fővárosa, Bukarest. Magyarország mindenkori kormánya figyelmet szentelt arra, hogy az országot autópályák szeljék át, ezzel hozzájárulva mind a gazdasági élet fellendüléséhez, mind pedig a lakosság kényelmének növeléséhez. A Szatmár megyei lakosok igencsak jó helyzetben vannak, amennyiben nyugatra kívánnak utazni, hiszen a magyarországi M3-as autópályára Mátészalkára hajthatnak fel, mely Szatmárnémetitől egy órás autóútra található. Tegnapi híradások szerint pedig kiírták a közbeszerzési eljárást az M3-as autópályát — Mátészalkán át — a román határral összekötő M49-es gyorsforgalmi út tervezésére. A nyertes feladata lesz a teljes szakasz előkészítése, valamint az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti szakasz kiviteli terveinek elkészítése. A gyorsforgalmi út 2×2 sávos lesz, Őr és Győrtelek községek ennek a beruházásnak a révén bekötőúthoz jutnak — írja a magyar Közbeszerzési Hatóság. Az ajánlatok benyújtási határideje május 22. A gyorsforgalmi út ezen szakasza egyébként 26 kilométeres lesz. Amennyiben megépül majd a gyorsforgalmi út, akkor még inkább lerövidül a menetidő. Miközben a Nyugat elérhető távolságra került hozzánk, addig Bukarest még mindig több mint tíz órás autóútra van tőlünk. Keserű szájízzel vehetjük tudomásul, hogy hazánk autópálya-hálózata alig 748 kilométer, s gyakran nem is összefüggő hálózatról beszélünk, így csak autópálya szakaszokon haladhatnak a romániai autósok. A közlekedési tárca vezetőségének terve, hogy idén 80 kilométer autópályát adnak át.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...