Közelebb hozni a szolgáltatást — ez volt a cél
Utoljára módositva: 2014-03-13 09:33:23

A rászorulókon való segítő szándék volt a fő oka annak, hogy létrehozták a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Szent József Rehabilitációs Központ nagykárolyi kirendeltségét.

 

Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között került sor a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Szent József Rehabilitációs Központ nagykárolyi kirendeltségének ünnepélyes átadására. Az eseményen a szervezet szatmárnémeti képviselői is jelen voltak, továbbá az önkormányzat részéről Kovács Jenő polgármester is üdvözölte az új foglalkozásnak teret biztosító intézményt.

Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszélt a frissen átadott részlegről. Mint kiderült, nagyon sok nagykárolyi és környékbeli jár Szatmárnémetibe, hogy fogyatékkal élő gyermekének rehabilitációját segítse szakemberek közreműködésével, a Caritas szolgáltatását igénybe véve. Az ő vállukról próbálják levenni a terhet ennek az új részlegnek a kialakításával, hiszen így nem kell Szatmárnémetiig utazniuk a szülőknek, hanem helyben elérhető számukra a rehabilitációt segítő foglalkozás. A nagykárolyi kirendeltség az Uzinei utca 2. szám alatt működik. Az épületet tavaly újították fel a Munkaügyi Minisztérium egy pályázati kiírása révén, mintegy 360 ezer lejből. Az ingatlanban egy óvoda is működik, sérült gyermekek számára. Közülük többen a rehabilitációs foglalkozásokon is részt vesznek.

Kiket várnak?

Szerdán hivatalosan is átadták a fogyatékkal élő gyermekeknek kialakított rehabilitációs központot Nagykárolyban

Az előzetes igényfelmérést követően mintegy ötven személyre számítanak, 0–7 éves korú, testi és értelmi fogyatékosságal élő gyermekeket várnak a rehabilitációs foglalkozásokra. amelyekre szakképzett gyógytornászok és pszichopedagógusok közreműködésével kerül sor. A nagykárolyi kirendeltségben is a szakemberek munkáját egy gyermekorvos is segíti. A megfelelő rehabilitációs foglalkozás a gyermekorvos és pszichopedagógus együttes diagnosztizálását követően kezdődik el, a javasolt terápiára meghatározott órarendben járnak a gyermekek. A rehabilitációs foglalkozás igénybevételére folyamatosan lehet jelentkezni, hétköznap 8–16 óra között várják az érdeklődőket a nagykárolyi Uzinei utca 2. szám alatt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...