Középkori fesztivál Erdődön
Utoljára módositva: 2017-07-20 18:07:27

Erdőd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa július 21–23. között hatodik alkalommal szervezi meg a középkori fesztivált.

Liviu Pancu, Marius Ovidiu Duma és Stefan Berci a sajtótájékoztatón

Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették az idei középkori fesztivál programját. Marius Ovidiu Duma, Erdőd város polgármestere elmondta, hogy a rendezvényre várják mindazokat, akik az előbbi években kellemes élményeket szereztek és mindazokat, akik első alkalommal vesznek részt a fesztiválon. Az erdődi középkori fesztivál — eltérve azoktól a városnapi és községnapi rendezvényektől, amelyeken ugyanazok a dolgok történnek — sajátos programokat tartogat és lehetőséget ad a történelem jobb megértésére. A rendezvény programját Liviu Pancu színész-rendező, a fesztivál művészeti igazgatója ismertette. A szervezők minden évben igyekeznek új témákkal jelentkezni, ebben az évben a tanácskozás fő témája a templomos lovagok szerepe a térség életében. A tanácskozáson arról is szó fog esni, hogy milyen volt a lelki élet akkor, amikor még nem voltak ortodoxok és katolikusok, hanem keresztények voltak. A Drágffyak korában Nagymadarász Erdőd fennhatósága alatt állt, számtalan neves család élt abban az időben, akikről szintén szó esik majd a tanácskozáson. A várfesztiválok eddigi történetét Stefan Berci történész ismertette. A rendezvény hivatalos megnyitója szombaton 17 órakor lesz a polgármesteri hivatalban, majd 15.30 órakor a várban veszi kezdetét a várjáték-sorozat. Vasárnap 12 órától az erdődi középkori római katolikus templom elől indul a lovagok felvonulása a várig. Újdonságnak számít, hogy a középkori fesztiválra érkező lovagok ma 14 és 15 óra között Szatmárnémetiben is felvonulnak, a római katolikus székesegyház elől indulnak, megkerülik a régi főteret, majd a Coposu sétányon haladva jutnak el a Közigazgatási Palota előtti térre. A három napos fesztivál keretében számtalan érdekes rendezvény várja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...