Középkori fesztivál Erdődön
Utoljára módositva: 2017-07-20 18:07:27

Erdőd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa július 21–23. között hatodik alkalommal szervezi meg a középkori fesztivált.

Liviu Pancu, Marius Ovidiu Duma és Stefan Berci a sajtótájékoztatón

Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették az idei középkori fesztivál programját. Marius Ovidiu Duma, Erdőd város polgármestere elmondta, hogy a rendezvényre várják mindazokat, akik az előbbi években kellemes élményeket szereztek és mindazokat, akik első alkalommal vesznek részt a fesztiválon. Az erdődi középkori fesztivál — eltérve azoktól a városnapi és községnapi rendezvényektől, amelyeken ugyanazok a dolgok történnek — sajátos programokat tartogat és lehetőséget ad a történelem jobb megértésére. A rendezvény programját Liviu Pancu színész-rendező, a fesztivál művészeti igazgatója ismertette. A szervezők minden évben igyekeznek új témákkal jelentkezni, ebben az évben a tanácskozás fő témája a templomos lovagok szerepe a térség életében. A tanácskozáson arról is szó fog esni, hogy milyen volt a lelki élet akkor, amikor még nem voltak ortodoxok és katolikusok, hanem keresztények voltak. A Drágffyak korában Nagymadarász Erdőd fennhatósága alatt állt, számtalan neves család élt abban az időben, akikről szintén szó esik majd a tanácskozáson. A várfesztiválok eddigi történetét Stefan Berci történész ismertette. A rendezvény hivatalos megnyitója szombaton 17 órakor lesz a polgármesteri hivatalban, majd 15.30 órakor a várban veszi kezdetét a várjáték-sorozat. Vasárnap 12 órától az erdődi középkori római katolikus templom elől indul a lovagok felvonulása a várig. Újdonságnak számít, hogy a középkori fesztiválra érkező lovagok ma 14 és 15 óra között Szatmárnémetiben is felvonulnak, a római katolikus székesegyház elől indulnak, megkerülik a régi főteret, majd a Coposu sétányon haladva jutnak el a Közigazgatási Palota előtti térre. A három napos fesztivál keretében számtalan érdekes rendezvény várja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...