Középkori várfesztivál Erdődön
Utoljára módositva: 2019-07-19 09:12:18

„Alkímia, mágia és asztrológia” — ez a mottója a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Erdődi Középkori Várfesztiválnak, melyre az ország több városából érkeznek lovagi rendek képviselői.

 

A fesztivált szervező Erdőd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa minden eddiginél látványosabb, tanulságosabb és turistákat is vonzó háromnapos eseményre készül. Tegnap a szervezők a szatmárnémeti Ioan Slavici Nemzeti Kollégium kémia laboratóriumában sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény programját. Marius Ovidiu Duma, Erdőd város polgármestere elmondta, hogy a fesztivál támogatására sikeresen pályáztak az Európai Unió által meghirdetett Európa az állampolgárokért kiírásra, de a rendezvényt támogatta a Szatmár Megyei Tanács is. A polgármester kifejtette, hogy a rendezvény évről évre gazdagabb kínálattal jelentkezik és az érdeklődők száma is nő.

Vasile Cristian Micle, Erdőd város jegyzője bejelentette, hogy Erdődön alakult egy gyerekekből álló amatőr lovagegyesület, ezek első alkalommal vesznek részt a fesztiválon, az a céljuk, hogy megismerjék a lovagi életmódot, szokásokat és részt vegyenek olyan eseményeken, ahol lovagiasságukkal mutatnak példát.

Liviu Pancu marosvásárhelyi színész, a fesztivál művészeti igazgatója az idei rendezvény szellemiségéről beszélt. Elmondta, fontosnak tartja, hogy a fesztivál látogatói szellemileg és lelkileg feltöltődve térjenek haza. Doina Feher, Szatmárnémeti alpolgármestere bejelentette, hogy a fesztivál egyik jelentős mozzanata lesz a ma 17 órakor, Szatmárnémeti központjában kezdődő felvonulás.

Az idei középkori várfesztivál fő eseményei az erdődi várban lesznek, ahol változatos műsorok várják az érdeklődőket. A hivatalos megnyitó pénteken 18.30 órakor lesz, de már 10.30 órakor megkezdődnek a késő estébe nyúló, egész napos programok, csakúgy, mint szombaton és vasárnap. Vasárnap egyébként 12 órától az erdődi római katolikus templom elől indulnak el a lovagok Erdőd főutcáján, megállanak a történelmi egyházak templomai előtt, lovagi bemutatót tartanak a polgármesteri hivatal előtti téren, majd a várhoz vonulnak. A szervezők mindenkit várnak a fesztivál programjaira.

 

Elek György

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...