Közlekedésbiztonsági tanácsadás a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2017-05-09 08:49:58

Nagyváradon indult el az a kezdeményezés, amely most egy héten keresztül a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban igyekszik felhívni a diákok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a vezetésszimulátor a diákok körében

A Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület két éve nyitotta meg Nagyváradon azt a Közlekedésbiztonsági Házat, ahová számos helyi diák ellátogatott már, hogy különböző szimulátorokat kipróbálva ismerkedjen meg a közúti közlekedés veszélyeivel. Az egyesület az elmúlt két évben több mint 1600 nagyváradi diák és egyetemista számára szolgált hasznos, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos információkkal.

A hét folyamán ezek a képzések a Kölcseyben vannak megtartva, minden osztály egy tanóra erejéig betekintést nyerhet az egyesület által tartott kiképzésbe.

Az órák egy néhány perces felvezetéssel kezdődnek, amely során a biztonságos közlekedés fontosságának ismertetése mellett néhány sokkoló adattal is ellátják a diákokat, majd egy 20 perces bemutató következik, ami alatt elgondolkodtató kisfilmeket tekintenek meg a tanulók, amelyek a közúti közlekedés veszélyeit szemléltetik az egyesület szakértőinek magyarázataival.

Ezután az alkohol káros hatásait bemutató játék következik, amit egy speciális szemüveg segítségével ismernek meg a tanulók, végül pedig két szimulátort próbálhatnak ki a jelenlévők, az egyik az észszerű közlekedést szimulálja, míg a másik számos veszélyes közlekedési helyzetet hoz szinte már testközelbe az azt kipróbálók elé.

Ezeken kívül számos szemléltető eszközt, védőfelszerelést és sok más kelléket is megismerhetnek a diákok egy-egy ilyen alkalom idején.

A diákok nem csupán az 50 perces tanórák ideje alatt vehetnek részt a bemutatón, hanem tanítás után, a délutáni órákban is kipróbálhatják a számukra előkészített lehetőségeket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...