Közlekedésbiztonsági tanácsadás a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2017-05-09 08:49:58

Nagyváradon indult el az a kezdeményezés, amely most egy héten keresztül a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban igyekszik felhívni a diákok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a vezetésszimulátor a diákok körében

A Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület két éve nyitotta meg Nagyváradon azt a Közlekedésbiztonsági Házat, ahová számos helyi diák ellátogatott már, hogy különböző szimulátorokat kipróbálva ismerkedjen meg a közúti közlekedés veszélyeivel. Az egyesület az elmúlt két évben több mint 1600 nagyváradi diák és egyetemista számára szolgált hasznos, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos információkkal.

A hét folyamán ezek a képzések a Kölcseyben vannak megtartva, minden osztály egy tanóra erejéig betekintést nyerhet az egyesület által tartott kiképzésbe.

Az órák egy néhány perces felvezetéssel kezdődnek, amely során a biztonságos közlekedés fontosságának ismertetése mellett néhány sokkoló adattal is ellátják a diákokat, majd egy 20 perces bemutató következik, ami alatt elgondolkodtató kisfilmeket tekintenek meg a tanulók, amelyek a közúti közlekedés veszélyeit szemléltetik az egyesület szakértőinek magyarázataival.

Ezután az alkohol káros hatásait bemutató játék következik, amit egy speciális szemüveg segítségével ismernek meg a tanulók, végül pedig két szimulátort próbálhatnak ki a jelenlévők, az egyik az észszerű közlekedést szimulálja, míg a másik számos veszélyes közlekedési helyzetet hoz szinte már testközelbe az azt kipróbálók elé.

Ezeken kívül számos szemléltető eszközt, védőfelszerelést és sok más kelléket is megismerhetnek a diákok egy-egy ilyen alkalom idején.

A diákok nem csupán az 50 perces tanórák ideje alatt vehetnek részt a bemutatón, hanem tanítás után, a délutáni órákban is kipróbálhatják a számukra előkészített lehetőségeket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...