Közlekedésbiztonsági tanácsadás a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2017-05-09 08:49:58

Nagyváradon indult el az a kezdeményezés, amely most egy héten keresztül a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban igyekszik felhívni a diákok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a vezetésszimulátor a diákok körében

A Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület két éve nyitotta meg Nagyváradon azt a Közlekedésbiztonsági Házat, ahová számos helyi diák ellátogatott már, hogy különböző szimulátorokat kipróbálva ismerkedjen meg a közúti közlekedés veszélyeivel. Az egyesület az elmúlt két évben több mint 1600 nagyváradi diák és egyetemista számára szolgált hasznos, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos információkkal.

A hét folyamán ezek a képzések a Kölcseyben vannak megtartva, minden osztály egy tanóra erejéig betekintést nyerhet az egyesület által tartott kiképzésbe.

Az órák egy néhány perces felvezetéssel kezdődnek, amely során a biztonságos közlekedés fontosságának ismertetése mellett néhány sokkoló adattal is ellátják a diákokat, majd egy 20 perces bemutató következik, ami alatt elgondolkodtató kisfilmeket tekintenek meg a tanulók, amelyek a közúti közlekedés veszélyeit szemléltetik az egyesület szakértőinek magyarázataival.

Ezután az alkohol káros hatásait bemutató játék következik, amit egy speciális szemüveg segítségével ismernek meg a tanulók, végül pedig két szimulátort próbálhatnak ki a jelenlévők, az egyik az észszerű közlekedést szimulálja, míg a másik számos veszélyes közlekedési helyzetet hoz szinte már testközelbe az azt kipróbálók elé.

Ezeken kívül számos szemléltető eszközt, védőfelszerelést és sok más kelléket is megismerhetnek a diákok egy-egy ilyen alkalom idején.

A diákok nem csupán az 50 perces tanórák ideje alatt vehetnek részt a bemutatón, hanem tanítás után, a délutáni órákban is kipróbálhatják a számukra előkészített lehetőségeket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...