Közlekedésbiztonsági tanácsadás a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2017-05-09 08:49:58

Nagyváradon indult el az a kezdeményezés, amely most egy héten keresztül a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban igyekszik felhívni a diákok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a vezetésszimulátor a diákok körében

A Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület két éve nyitotta meg Nagyváradon azt a Közlekedésbiztonsági Házat, ahová számos helyi diák ellátogatott már, hogy különböző szimulátorokat kipróbálva ismerkedjen meg a közúti közlekedés veszélyeivel. Az egyesület az elmúlt két évben több mint 1600 nagyváradi diák és egyetemista számára szolgált hasznos, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos információkkal.

A hét folyamán ezek a képzések a Kölcseyben vannak megtartva, minden osztály egy tanóra erejéig betekintést nyerhet az egyesület által tartott kiképzésbe.

Az órák egy néhány perces felvezetéssel kezdődnek, amely során a biztonságos közlekedés fontosságának ismertetése mellett néhány sokkoló adattal is ellátják a diákokat, majd egy 20 perces bemutató következik, ami alatt elgondolkodtató kisfilmeket tekintenek meg a tanulók, amelyek a közúti közlekedés veszélyeit szemléltetik az egyesület szakértőinek magyarázataival.

Ezután az alkohol káros hatásait bemutató játék következik, amit egy speciális szemüveg segítségével ismernek meg a tanulók, végül pedig két szimulátort próbálhatnak ki a jelenlévők, az egyik az észszerű közlekedést szimulálja, míg a másik számos veszélyes közlekedési helyzetet hoz szinte már testközelbe az azt kipróbálók elé.

Ezeken kívül számos szemléltető eszközt, védőfelszerelést és sok más kelléket is megismerhetnek a diákok egy-egy ilyen alkalom idején.

A diákok nem csupán az 50 perces tanórák ideje alatt vehetnek részt a bemutatón, hanem tanítás után, a délutáni órákban is kipróbálhatják a számukra előkészített lehetőségeket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...