Kozmetikumok vásárlása szakszerűen
Utoljára módositva: 2018-06-12 12:39:30

A kozmetikai cikkek vásárlásakor mindenképp érdemes időt szentelni a termékek címkéjén és csomagolásán található információk áttanulmányozására, hogy megóvják egészségüket.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal (ANCP) munkatársai számos szabálysértést találtak azon országos tematikus akció keretében, amely során a kozmetikai termékek fogalmazását ellenőrizték. Aggasztó adat, hogy az ellenőrzött 889 kereskedelmi egység és 11 online üzlet közül 486-ban, azaz a boltok 54,66 százalékában találtak valami kihágást. Az ellenőrök 345 figyelmeztetést és 228 bírságot róttak ki, 936 200 lej összértékben. 169 esetben vontak be termékeket a kereskedelemből, míg 60 esetben végleg visszavonták a polcokról a kozmetikai cikkeket. Az ellenőrzési akció ijesztő eredménye okán az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal közleményében néhány hasznos tanácsot ajánl a fogyasztók figyelmébe. Amikor kozmetikai terméket vásárolnak, mindenképp fontos tájékozódni a termék minőségéről, egészségre gyakorolt hatásáról, ezeket az információkat megtalálhatjuk a termékek címkéjén. Az ANCP azt javasolja, hogy csak az engedéllyel rendelkező kereskedelmi egységekből vásároljanak kozmetikai terméket, ahol pénztári számlát állítanak ki, hiszen ezt megtartva lehet utólagosan bármilyen reklamációt megejteni. A vásárlók ne felejtsék el, hogy eredeti kozmetikai termékeket csak a kereskedelemből lehet beszerezni, semmiképp nem a magánszemélyek „szatyraiból”. Mindenképpen figyeljenek oda a megvásárolandó termék árára, hiszen ha egy termék feltűnően olcsó, akkor valószínűleg nem a kereskedelmi egységekből származik, hanem más úton-módon jutott el az eladóhoz. Mielőtt megvásárolnának egy drága kozmetikai terméket, mindenképp győződjenek meg arról, hogy eredeti árut szereznek be! Ha gyanús csomagolásban, nejlonzacskóban vagy banális dobozban kínálják megvételre a luxusterméket, valószínűleg hamisított termékkel állnak szemben. Vásárlás előtt vizsgálják meg alaposan a termékek címkéjét, s ha azt tapasztalják, hogy rossz minőségű, az hamisított termékre utal. Minden bizonnyal köztudott, hogy egyes gyártók személyre szabták termékeik csomagolását, címkéjét, hogy ezzel védjék termékeik eredetét. A kozmetikai termékeken fel kell tüntetni a gyártó nevét vagy a kereskedelmi forgalmazásért felelős személy nevét. A legtöbb terméken szerepelnie kell a szavatossági időnek, ugyanakkor vannak olyan termékek, amelyek a felbontás után meghatározott ideig őrzik meg minőségüket. Ezt is pontosan meg kell határozni a csomagoláson/címkén. Olyan kozmetikumok is forgalomban vannak, amelyek 30 hónapnál tovább is megőrzik minőségüket. A kozmetikai termékek vásárlásakor mindenképp olvassák el figyelmesen a termék címkéjét, hogy időben értesülhessenek a termék az egészségre gyakorolt káros hatásairól. A nyári melegben hajlamosabbak vagyunk több kozmetikumot használni, ám nem árt tisztában lenni ezek egészségünkre gyakorolt hatásával, hiszen senkinek nem hiányzik egy bőrpirosodás vagy az allergiás roham a nem megfelelően kiválasztott kozmetikum eredményeként. Ha bizonytalanok a kiszemelt termékek minőségét, egészségre gyakorolt hatását illetően, kérjék ki szakember tanácsát!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...