Kozmetikumok vásárlása szakszerűen
Utoljára módositva: 2018-06-12 12:39:30

A kozmetikai cikkek vásárlásakor mindenképp érdemes időt szentelni a termékek címkéjén és csomagolásán található információk áttanulmányozására, hogy megóvják egészségüket.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal (ANCP) munkatársai számos szabálysértést találtak azon országos tematikus akció keretében, amely során a kozmetikai termékek fogalmazását ellenőrizték. Aggasztó adat, hogy az ellenőrzött 889 kereskedelmi egység és 11 online üzlet közül 486-ban, azaz a boltok 54,66 százalékában találtak valami kihágást. Az ellenőrök 345 figyelmeztetést és 228 bírságot róttak ki, 936 200 lej összértékben. 169 esetben vontak be termékeket a kereskedelemből, míg 60 esetben végleg visszavonták a polcokról a kozmetikai cikkeket. Az ellenőrzési akció ijesztő eredménye okán az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal közleményében néhány hasznos tanácsot ajánl a fogyasztók figyelmébe. Amikor kozmetikai terméket vásárolnak, mindenképp fontos tájékozódni a termék minőségéről, egészségre gyakorolt hatásáról, ezeket az információkat megtalálhatjuk a termékek címkéjén. Az ANCP azt javasolja, hogy csak az engedéllyel rendelkező kereskedelmi egységekből vásároljanak kozmetikai terméket, ahol pénztári számlát állítanak ki, hiszen ezt megtartva lehet utólagosan bármilyen reklamációt megejteni. A vásárlók ne felejtsék el, hogy eredeti kozmetikai termékeket csak a kereskedelemből lehet beszerezni, semmiképp nem a magánszemélyek „szatyraiból”. Mindenképpen figyeljenek oda a megvásárolandó termék árára, hiszen ha egy termék feltűnően olcsó, akkor valószínűleg nem a kereskedelmi egységekből származik, hanem más úton-módon jutott el az eladóhoz. Mielőtt megvásárolnának egy drága kozmetikai terméket, mindenképp győződjenek meg arról, hogy eredeti árut szereznek be! Ha gyanús csomagolásban, nejlonzacskóban vagy banális dobozban kínálják megvételre a luxusterméket, valószínűleg hamisított termékkel állnak szemben. Vásárlás előtt vizsgálják meg alaposan a termékek címkéjét, s ha azt tapasztalják, hogy rossz minőségű, az hamisított termékre utal. Minden bizonnyal köztudott, hogy egyes gyártók személyre szabták termékeik csomagolását, címkéjét, hogy ezzel védjék termékeik eredetét. A kozmetikai termékeken fel kell tüntetni a gyártó nevét vagy a kereskedelmi forgalmazásért felelős személy nevét. A legtöbb terméken szerepelnie kell a szavatossági időnek, ugyanakkor vannak olyan termékek, amelyek a felbontás után meghatározott ideig őrzik meg minőségüket. Ezt is pontosan meg kell határozni a csomagoláson/címkén. Olyan kozmetikumok is forgalomban vannak, amelyek 30 hónapnál tovább is megőrzik minőségüket. A kozmetikai termékek vásárlásakor mindenképp olvassák el figyelmesen a termék címkéjét, hogy időben értesülhessenek a termék az egészségre gyakorolt káros hatásairól. A nyári melegben hajlamosabbak vagyunk több kozmetikumot használni, ám nem árt tisztában lenni ezek egészségünkre gyakorolt hatásával, hiszen senkinek nem hiányzik egy bőrpirosodás vagy az allergiás roham a nem megfelelően kiválasztott kozmetikum eredményeként. Ha bizonytalanok a kiszemelt termékek minőségét, egészségre gyakorolt hatását illetően, kérjék ki szakember tanácsát!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...