Közös siker, közös felelősség
Utoljára módositva: 2014-01-20 10:14:46

A Szatmári Friss Újság történetében újabb kerek évfordulóhoz érkeztünk: a hétezredik lapszám megjelenése nem csak a szerkesztőség érdeme, hanem az Önöké is. Amikor a nyomtatott sajtó halálát jövendölte szakemberek egy csoportja, és a papír alapú sajtó valóban nehéz helyzetbe került az információk világhálón és mobiltelefonokon való gyors terjedése miatt, abban az időszakban, amikor világviszonylatban lapok megszűnéséről szóltak a hírek, olvasóink hűségének köszönhetően a Szatmár megyében megjelenő napilapok között piacvezetővé váltunk. Komoly elismerés ez számunkra, és jó hír is egyben, ugyanis azt is jelzi, hogy sokaknak fontos, hogyan alakul a magyarság jövője a megyében, sokan aggódnak iskoláinkért, egyházainkért, közösségeinkért, sokan vannak, akik itt válnak sikeressé, sokan vállalják, hogy idehaza kamatoztassák megszerzett tudásukat, sokan tartják szívügyüknek a nemzeti értékek és hagyományok átörökítését, sokak számára fontos, hogy évtizedek múlva is beszélhessünk magyar jövőről ezen a vidéken. Mi pedig örömmel számolunk be a sikerekről és megvalósításokról, de megtisztelőnek tartjuk azt is, hogy panaszaikkal és félelmeikkel egyaránt felkeresnek, köszönjük azt a több száz olvasói levelet, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy egy-egy témáról átfogóbb képet nyújthassunk, vagy egy-egy személyes problémafelvetéssel olyan jelenségre irányították a figyelmünket, amivel egy adott helyzet megoldását segíthettük elő.

Hétezer lapszám, több mint huszonhárom év, több százezer cikk, megszámlálhatatlan mennyiségű fotó — ma már kordokumentum a Szatmár megyei magyarság elmúlt évtizedeiről, ünnepekről és lesújtó pillanatokról, sikerekről és bukásokról, fejlődésről és pusztulásról. És mi lesz ezután? Mi arra készülünk, hogy az Önök életéről, a Szatmár megyei magyarság mindennapjairól sok ezer lapszámnyi krónikát írjunk még.

Elek Anikó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...