Közös siker, közös felelősség
Utoljára módositva: 2014-01-20 10:14:46

A Szatmári Friss Újság történetében újabb kerek évfordulóhoz érkeztünk: a hétezredik lapszám megjelenése nem csak a szerkesztőség érdeme, hanem az Önöké is. Amikor a nyomtatott sajtó halálát jövendölte szakemberek egy csoportja, és a papír alapú sajtó valóban nehéz helyzetbe került az információk világhálón és mobiltelefonokon való gyors terjedése miatt, abban az időszakban, amikor világviszonylatban lapok megszűnéséről szóltak a hírek, olvasóink hűségének köszönhetően a Szatmár megyében megjelenő napilapok között piacvezetővé váltunk. Komoly elismerés ez számunkra, és jó hír is egyben, ugyanis azt is jelzi, hogy sokaknak fontos, hogyan alakul a magyarság jövője a megyében, sokan aggódnak iskoláinkért, egyházainkért, közösségeinkért, sokan vannak, akik itt válnak sikeressé, sokan vállalják, hogy idehaza kamatoztassák megszerzett tudásukat, sokan tartják szívügyüknek a nemzeti értékek és hagyományok átörökítését, sokak számára fontos, hogy évtizedek múlva is beszélhessünk magyar jövőről ezen a vidéken. Mi pedig örömmel számolunk be a sikerekről és megvalósításokról, de megtisztelőnek tartjuk azt is, hogy panaszaikkal és félelmeikkel egyaránt felkeresnek, köszönjük azt a több száz olvasói levelet, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy egy-egy témáról átfogóbb képet nyújthassunk, vagy egy-egy személyes problémafelvetéssel olyan jelenségre irányították a figyelmünket, amivel egy adott helyzet megoldását segíthettük elő.

Hétezer lapszám, több mint huszonhárom év, több százezer cikk, megszámlálhatatlan mennyiségű fotó — ma már kordokumentum a Szatmár megyei magyarság elmúlt évtizedeiről, ünnepekről és lesújtó pillanatokról, sikerekről és bukásokról, fejlődésről és pusztulásról. És mi lesz ezután? Mi arra készülünk, hogy az Önök életéről, a Szatmár megyei magyarság mindennapjairól sok ezer lapszámnyi krónikát írjunk még.

Elek Anikó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...