Közös üzenetet írtak alá a nagykövetségek a homofóbia elleni küzdelem napja alkalmából
Utoljára módositva: 2019-05-18 09:00:17

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából közös üzenetet fogalmazott meg körülbelül harminc külképviselet, valamint az Európai Bizottság romániai képviselete.

‘A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából szolidaritásunkat fejezzük ki minden marginalizált romániai közösséggel szemben, szexuális irányultságtól, nemi önazonosságtól vagy szexuális sajátosságoktól függetlenül. Az LGBTI személyek (leszbikus, gay, biszexuális, transznemű vagy interszexuális) továbbra is diszkriminatív bánásmódnak vannak kitéve’ – olvasható a diplomáciai külképviseletek Facebook-oldalain.

Az üzenet megfogalmazói szerint az általuk képviselt országok igyekeznek visszaszorítani a megkülönböztető bánásmódot és a mindenkire általánosan érvényes emberi jogok elvét hirdetni.

Az aláírók ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az LGBTI közösség felvonulásokat szervez Románia nagyvárosaiban: a Bukarest Pride-ra június 22-én, a Kolozsvár Pride-ra június 15-én és a Temesvár Pride-ra június 3-a és 9-e között kerül sor.

A nyilatkozatot az Európai Bizottság romániai képviselete, valamint a következő országok nagykövetségei írják alá: Albánia, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Chile, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Montenegró, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Amerikai Egyesült Államok, Uruguay.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...