Közös üzenetet írtak alá a nagykövetségek a homofóbia elleni küzdelem napja alkalmából
Utoljára módositva: 2019-05-18 09:00:17

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából közös üzenetet fogalmazott meg körülbelül harminc külképviselet, valamint az Európai Bizottság romániai képviselete.

‘A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából szolidaritásunkat fejezzük ki minden marginalizált romániai közösséggel szemben, szexuális irányultságtól, nemi önazonosságtól vagy szexuális sajátosságoktól függetlenül. Az LGBTI személyek (leszbikus, gay, biszexuális, transznemű vagy interszexuális) továbbra is diszkriminatív bánásmódnak vannak kitéve’ – olvasható a diplomáciai külképviseletek Facebook-oldalain.

Az üzenet megfogalmazói szerint az általuk képviselt országok igyekeznek visszaszorítani a megkülönböztető bánásmódot és a mindenkire általánosan érvényes emberi jogok elvét hirdetni.

Az aláírók ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az LGBTI közösség felvonulásokat szervez Románia nagyvárosaiban: a Bukarest Pride-ra június 22-én, a Kolozsvár Pride-ra június 15-én és a Temesvár Pride-ra június 3-a és 9-e között kerül sor.

A nyilatkozatot az Európai Bizottság romániai képviselete, valamint a következő országok nagykövetségei írják alá: Albánia, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Chile, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Montenegró, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Amerikai Egyesült Államok, Uruguay.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...