Közös virágvasárnapi öröm
Utoljára módositva: 2019-04-13 09:22:15

Szatmárnémetiben, a Láncos-templomban tartott tegnap sajtótájékoztatót Petneházy Attila magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos.

A sajtótájékoztató témája a virágvasárnapi jótékonysági előadás volt. Petneházy elmondta, hogy a magyar-magyar kulturális kapcsolatok elnevezés alatt elsősorban azt értjük, hogy a kultúra az, ami tetten érhető, amikor együtt — anyaországiak és határon túliak — próbáljuk mutatni, hogy mi egy közös múlttal rendelkező, az ezeréves kereszténység mentén haladó, és annak értékeit képviselő testvéri egység vagyunk.

A Mária evangéliuma előadás-sorozat célja a Kárpát-medencei összmagyarság összetartozásának érzését erősíteni keresztény értékek mentén, jelen esetben a hit és zene ereje által. A program további célja jótékonysági adománygyűjtés a dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek javára, ennek érdekében az előadásokat fogadó keresztény gyülekezetek körében széles körű összefogás jött létre. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a közösségeink közösen éljék meg az ünnepeinket — az anyaországi közösségeink a határon túli közösségekkel, ezért nagy lelkesedéssel és lázas igyekezettel próbálták megszervezni a virágvasárnapi jótékonysági előadást Szatmárnémetiben. Az előadás költségeit a magyar kormány támogatja, a résztvevők pedig egy virágvasárnapi ajándékként is tekinthetik az adományozást. A magyar kormány több eseményt, rendezvényt, programot támogat, amely a magyarságot ráhangolja a pápa romániai látogatására, hangzott el tegnap. Minden területen az összefogás ereje a legcélravezetőbb, hiszen amit közösen hozunk létre, az mindannyiunk lelkét erősíti — fogalmazott a miniszteri biztos.

A vasárnapi előadás szereplői: Mária — Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész; Jézus — Homonnay Zsolt színművész, énekes; János apostol — Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, énekes; József — Kőrösi András, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...