Közösségbe szerveződtek a kiskolcsi ifjak
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:46:49

A szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek a megyében két aktívan működő fiókszervezete is van: az avasújvárosi MIK és a januárban Kiskolcson létrejött ifjúsági csapat.

 

Vasárnap díjazták a kiskolcsi MIK által meghirdetett rajzverseny legjobbjait

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés kiskolcsi szervezete január 26-án alakult Kallós Zoltán, a szamoskrassói Bem József Általános Iskola igazgatója ötletének köszönhetően. A szervezet elnöke Jónás Bernadett lett, aki a szatmárnémeti MIK-ben is aktívan tevékenykedik, alelnöknek Muresán Karolát jelölték, a titkári tisztséget pedig Fehér Petra tölti be, elnökségi tagok: Sebők Barbara és Vaida Thomas Edwárd. A fiatalok kezdeményezése azért érdemel gratulációt és elismerést, mert Kallós Zoltán és a falubeliek elmondása szerint a környéken több mint húsz éve semmilyen rendezvény nem volt, tehát az ifjak nagy feladatra vállalkoztak. Az újonnan alakult csapat egy közös gyűlésen vett részt, ahol az anyaszervezet elnökségével oszthatta meg terveit és céljait. Első tevékenységüket a kiskolcsi Aranycsapattal közösen tartották, amikor is megajándékozták a helyi református tiszteletes asszonyt születésnapja alkalmából. A februárt mesevetítéssel indították, amivel a helyi gyerekeknek akartak kedveskedni, ezt követte az a farsangi felvonulás, amellyel a telet temették és a tavasz beköszöntését fogadták. Az ifjak azt is bebizonyították, hogy mennyire tisztelettudóak és udvariasak, ugyanis február 18-án felköszöntötték a falu legidősebb lakosát, a 91 éves Hajdú Árpád Jánost születésnapja alkalmából. Elmondásuk szerint nagy megtiszteltetés számukra, hogy meglátogathatták, vihettek neki ajándékot, és hallgathatták a bölcs „Papóka” történeteit.

Legutolsó akciójuk — egy meghirdetett rajzverseny — február 23-án ért véget, ekkor került sor a helyi gyerekek által beadott rajzok kiértékelésére és az ünnepélyes díjkiosztóra, amelyen a szatmári anyaszervezet is jelen volt. A szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek a célja az, hogy a megyében több, a kiskolcsi és az avasújvárosi szervezethez hasonló ifjúsági csapat működjön és fogja össze a magyar ifjúságot.

Díjazás

A vasárnapi díjkiosztón a szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnöke, Muresán István, illetve titkára, Antal Roland is jelen volt. A szép és ötletes rajzokat a zsűritagok osztályozták, majd összegezték a pontszámokat. Amíg a zsűri a rajzokat értékelte, a kicsik gyermekdalokat hallgattak, és eközben ropit és üdítőt fogyasztottak. A verseny győztese a hatodik osztályos Vaida Henrietta lett, a II. helyezett Papp Andrea Alexandra (IV. osztály), a

III. helyezett Kallós Eszter (II. osztály) lett. Volt még egy különdíj is, amit az a résztvevő kapott, aki a legtöbb lájkot szerezte a Facebook-oldalon. Ennek a díjnak Vaida Henrietta (VII. osztály) örülhetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...