Közösségben a szív fiatal marad
Utoljára módositva: 2019-10-07 09:02:16

Az idősek világnapja a Reménység Idősközpontba járó nyugdíjasok számára az életszeretet, a szép és boldog időskor örömünnepe.

Verssel, tánccal, dallal ünnepelték meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Idősklubjának tagjai az idősek világnapját. Az eseményen jelen volt, az idősek örömében osztozva Román János Caritas-vezérigazgató, valamint Apan Mónika, a szervezet Szatmár megyei tevékenységéért felelős aligazgató is.

A rendezvényt Hauler Magdolna központvezető nyitotta meg, majd Román János vette át a szót, aki méltatta a klub tevékenységét, az ott folyó aktív, pezsgő közösségi életet. „Azt mondják a szakemberek, hogy a szív öregszik meg utoljára. Mindenki annyi éves, ahány éves a szíve. Ha a szíve virgonc még, és kitárul mások felé, biztos vagyok benne, hogy az ember addig fiatal, annak ellenére, hogy a külsején valószínűleg látszik az idő múlása, vagy úgy érzi, hogy a teste már nem olyan egészséges, mint volt. Én azt kívánom önöknek, tárják ki szívűket, fiatal szívűket pedig sok fény ragyogja be, és legyen ott helye Istennek is!” — fogalmazott a vezérigazgató.

Az idősek ezúttal is kulturális műsorral készültek a különleges alkalomra. A hamarosan 87. születésnapját ünneplő Kruzlics János a különböző életszakaszokról beszélt, azt kívánva klubtársainak, hogy érjék meg erőben, egészségben azt a kort, amelyet ő, magának pedig azt, hogy ő is jelen legyen, amikor ez megtörténik. Marchiș Gheorghe (Gigi) a szépkorral kapcsolatos gondolatokat osztott meg a hallgatósággal. Kiss Ana Agelica Grosu: „Egyáltalán nem akarok megöregedni!” című versét adta elő. Puiu Rozália Margó saját költeményét szavalta el, „Életem története” címmel, melyben elmondása szerint benne van a bánata, öröme és klubtársai is, hiszen amióta rendszeresen jár a Reménység Központba, férjével, Mirceával együtt, életük összefonódott a klub mindennapjaival.

Az esemény bállal folytatódott, melyet idősebb Johann Strauss Radetzky-indulójára bálmegnyitó bevonulás vezetett fel. Ezután pedig a táncé, a vidámságé volt a főszerep.

Egy igazi közösséghez való tartozás fokozza az életkedvet, erőt ad a mindennapok gondjainak elviseléséhez. Egy ilyen közösség tagjaiként a Caritas Reménység Központjába járó idősek tudják, még sok tennivalójuk van, még sok közös élmény vár rájuk, és — ahogyan a klub neve is sugallja — soha nem szabad feladniuk a reményt.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...