Községszépítés Kálmándon
Utoljára módositva: 2020-01-28 15:16:31

Pályázati pénzből és önerőből is készültek megvalósítások Kálmánd községben az elmúlt időszakban. Sütő Imre polgármester beszámolójából az is kiderült, hogy munkagépvásárlás mellett több központi parkolót is felújítottak.

„Örömmel tudatjuk a kálmándi lakosokkal, hogy sikerült egy új munkagépet vásárolnunk a községnek, amelynek értéke 67 ezer euró. A munkagépre szükséges pénz egy részét, 49 000 eurót pályázati úton nyertünk, a hiányzó részt (18 000 eurót) pedig a község költségvetéséből fedeztük.

Erre a beruházásra 2019-ben írtuk alá a szerződést — szemben azokkal a híresztelésekkel, amelyek szerint ez a szerződés már négy évvel ezelőtt alá volt írva —, de csak ebben az évben sikerült beszereznünk, bürokratikus nehézségek miatt.

Ezzel a munkagéppel rengeteg feladatot el tudunk majd végezni, olyanokat is, amelyekre eddig nem volt lehetőség. Az ilyen munkákhoz egy megfelelő gép bérlése nagyon megterhelte volna a község kasszáját.

Az év végére három parkolót is sikerült felújítanunk: a kultúrotthon előtt, a templom előtt és a Német Demokrata Fórum székháza előtt. A parkolók alatt csatornarendszert is kialakítottunk, hogy legyen megoldva a vízelvezetés is. A templom előtti parkoló kialakításával együtt kiszélesítettük a bejáratot, térköveztünk, és a víz a templomtetőről való elvezetését is megoldottuk” — fejtette ki Sütő Imre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...