Köztámogatás programszervezésre
Utoljára módositva: 2016-09-14 11:02:37

Sport-, kulturális és szabadidő-eltöltési célú rendezvények megszervezéséhez pályázhatnak támogatásra szatmárnémeti nonprofit egyesületek.

Az Ady Endre Társaság hagyományos rendezvényét, a Családi Hétvégét is támogatja a város

A G. M. Zamfirescu Ház közreműködésével szervezett szatmárnémeti kulturális, sport és szabadidős programok finanszírozásában hirdette meg az ez évi második pályázási ciklust a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal. A pályázatok elbírálásával megbízott városi bizottság tagja elmondta, nyolcvanezer lejes a keret, amiből a kiírók, illetve a programszervezők gazdálkodhatnak, szeptember végéig lehet az ennek igénylésére elkészítendő dokumentációt leadni a művelődési ház titkárságán. Magyar Lóránd hozzátette: idén tavasszal már volt egy hasonló céllal bejelentett pályázási ciklus, akkor 120 ezer lejt nyertek el közösség számára szervezett programokra helyi nonprofit szervezetek. Akkor olyan egyesületek idei eseményei nyertek el támogatást a városi közkasszából fenntartott büdzséből, mint az Ady Endre Társaság családi hétvégéje, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés ifjúsági napjai, a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület rendezvényei vagy a Borókagyökér Egyesület egyes ünnepváró eseményei.

Magyar elmondta, egy tavaly meghozott új szabályozás alapján bírálják el ettől az évtől a közpénzre is igényt tartó rendezvények finanszírozási igényeit véleménye szerint ez összetettebb dossziék összeállítását feltételezi az igénylők részéről, ám csak így szabályszerű az eljárás, de egyben rendezettebb, minőségibb rendezvény megszervezését is feltételezi.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...