Köztéri fűnyírás kalákában
Utoljára módositva: 2017-07-12 11:58:52

Nem győzi a füvet megfelelő tempóban nyírni a Florisal, ezért a kisebb méretű füves területek csak úgy lehetnének rendszeresen mentesítve a gaztól, ha a lakók maguk oldják meg a fűnyírást.

A fűnyírás is állampolgári kötelesség lett Szatmárnémetiben. Ahogy a téli hóeltakarítást és az egész évi sepregetést, úgy nyaranta a fűnyírást is a lakóknak kell megoldaniuk ott, ahová a Florisal fűnyírói nem jutnak el. A városháza álláspontja szerint olyan iramban nő a gaz ebben a felváltva csapadékos és meleg időben, hogy a Florisal emberei nem képesek ütemterv szerint haladni a fűnyírással, ezért aki akár magánházban, akár tömbházban lakik, és gondozott előteret szeretne az ingatlannak, maga kellene hogy gondoskodjon a zöldövezet nyári karbantartásáról is. Szinte nincs olyan környék a városban, ahol ne neheztelnének az emberek a Florisalra amiatt, hogy ritkán jár lenyírni a füvet, a 14-es lakótelepi Vasile Goldiş utcában lakók azt állítják, tavasz óta egyszer sem jártak feléjük a fűnyírók. Az egyik lakó szerint bejelentést tettek a cégnél, kérték, hogy menjenek füvet nyírni, de azt a választ kapták az akkori ügyeletestől, hogy a szóban forgó füves terület nem szerepel a nyilvántartásban, munkavégzésre való megrendelésük erre nincs, ezért oldják meg a lakók a fűnyírást önerőből. Megkérdeztük a városháza sajtóosztályát, hogy valóban így áll-e a helyzet egyes, kisebb méretű füves területek esetében a városban, és azt a választ kaptuk, hogy igen, a városházai megbízással dolgozó cégnek nincs akkora kapacitása, hogy minden talpalatnyi helyen felvegye a versenyt a gazzal. Ahogyan a magánházak előtti közterületek hatálya alá eső ágyások rendben tartása a házban lakók kötelessége, úgy a tömbházak körül lévőké is az ezekben lakóké. Ha van lakóközösség, akkor a dolog egyszerűbb, hiszen a közös képviselő a közköltségekkel együtt összegyűjtheti a fűnyírásra szükséges pénzt is, ahol pedig nincs lakóközösség, ott egy kicsit körülményesebb a fűnyírást megoldani, de nem lehetetlen.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...