Köztisztasági céget keres a város átmeneti időszakra
Utoljára módositva: 2019-11-19 20:34:16

Ez év december végén lejár a Florisal szerződése Szatmárnémetiben; óvintézkedésre készül a városvezetés, hogy addig is biztosítva legyen a szemétszállítás és a hómentesítés a városban, amíg aktiválódik az új szerződés a következő köztisztasági céggel.

Keddi döntésével megbízta Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármestert a városi testület, hogy oldja meg ezt a dolgot. A döntés nyomán az elöljáró városi bizottságot fog létrehozni, amelyik közvetlenül tárgyal majd egy olyan céggel, amelyik ezt az átmeneti időszakot áthidalja. Azért kellett megtenni ezt az óvintézkedést, mert a város december közepére várja, hogy eredmény szülessen az új megbízatásra váró köztisztasági vállalat ügyében, és ennek nem lesz ideje beszerezni, Szatmárnémetibe leszállítani és üzembe állítani az előszerződésekkel lefoglalt járműparkot 2019. december 31-ig, amikor is a Florisal megyeszékhelyi megbízatása lejár. Ráadásul ha születik is eredmény, nem kizárt a versenyben vesztes cég részéről az eredmény megóvása, ami miatt további késlekedés várható.

Kedden a tanácsülésen, még a szavazás előtt a testület szolgáltatási bizottságának javaslata nyomán Dumitru Fanea (PSD) állt elő a javaslattal, hogy a tanácsi határozatban kötelező érvényű kitételként legyen jelen, hogy az ideiglenesen, de hat hónapnál nem hosszabb időre megbízott cég a most érvényben lévő árakon dolgozzon. Az ügyhöz Ciprian Crăciun (PSD) is hozzászólt, aki szerint visszaélésekre és a helyzet kihasználására adhat lehetőséget az, hogy egy bizottság nyílt verseny nélkül, direktben ad ki szemétszállítási és közterület-tisztántartási feladatokat egy cégnek. Adrian Albu (PNL) szerint viszont az ármegkötéssel nem érnék el a célt, hiszen zsákutcába jutnak, ha a másik fél nemet mond, a rendszeres szemétszállítást viszont nem lehet felfüggeszteni.

Végül a tanácsosok nagy része Ressler Ştefanra hallgatott, aki figyelmeztette a testület tagjait, hogy nem szerződésmeghosszabbításról van szó, hanem egy új egyezségről, egy kötött időre szóló kiszerződésről, és ennek ugyanazt az árat megszabni, mint ami eddig érvényes volt, a hatályos törvények értelmében illegális.

A fix árra vonatkozó PSD-s javaslat végül elbukott, az eredeti tervezet került elfogadásra, amelyik a bizottságra bízza a város számára legjobb tarifa kialkudását az átmeneti időszakra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...