Közügy a jelzőtábla
Utoljára módositva: 2014-07-11 11:19:41

A Rosign helyett új cég foglalkozik a szatmárnémeti közúti jelzésekkel, az egyik szerződésbeli kikötés szerint három órán belül pótolnia kell a fontosabb közúti jelzőtáblákat.

 

Ebben az évben új cég foglalkozik a szatmárnémeti közúti jelzések kihelyezésével és pótlásával, a szatmárnémeti városházán azt remélik, hogy az eddig többé-kevésbé gördülékenyen végzett szolgáltatásban ez nem okoz változást. Ez év első feléig a temesvári Rosign Kft. megyeszékhelyi kirendeltségéé volt ez a megbízás, de a következő egy évben egy suceavai cég végzi ugyanezt. A polgármester arra vonatkozó ígérete, hogy helyi érdekeltségűvé teszi ezt a szolgáltatást, nem valósult meg, lévén hogy a Loial Impex Kft. nyerte meg a közbeszerzési versenytárgyalást.

 

Gyors közbelépés

 

A megbízatásban újdonság, hogy a jelzőlámpa-kihelyezés, -üzembeállítás és -karbantartás már nem része a feladat-halmaznak, a moldovaiak csak az útjelzésekkel és a közlekedési táblákkal foglalkoznak. A feltételek egyik legérdekesebbike, hogy a közlekedésbiztonsági szempontból két legfontosabb útjelzővel, azaz az elsőbbségadási és a stoptáblákkal kapcsolatos bejelentésnek három órán belül utána kell járniuk a cég munkatársainak. Maskulik Csaba, a város közlekedésbiztonsági bizottságának tagja elmondta, ez a kikötés annyira szigorú, hogy ha egy kidőlt stoptábla a bejelentést követően három órán belül nincs a helyén, szerződésbontásra is sor kerülhet. Ezek nagyon fontos jelzőtáblák, magyarázta Maskulik, azért ennyire szigorúak az előírások, mert ha ezek valamelyik kereszteződésben nincsenek a helyükön, könnyen közúti baleset lehet a vége.

A kidőlt vagy a helyükön álló, de valamilyen okból nem látható táblákkal kapcsolatban a lakosság is tehet bejelentést, két telefonszámon is. A 0261 807 566 a városháza portaszolgálatán csöng, a 0261 807 514 pedig a polgármesteri hivatal illetékes osztályán, a közterület-fenntartói irodában.

 

Javaslatok, ötletek

 

Nem csak a közlekedési táblák ügyében érdemes adott esetben felvenni a kapcsolatot a városvezetéssel, ha gyalogos, autós vagy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos javaslata van valakinek, Maskulik Csaba e-mail-címére is írhat. A közlekedésbiztonsági bizottság tagja lehetőleg fotókkal, jól érthető magyarázattal és esetleg rajzzal kísért javaslatokat vár a csmaskulik@gmail.com drótposta-címre.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...