Közügy a jelzőtábla
Utoljára módositva: 2014-07-11 11:19:41

A Rosign helyett új cég foglalkozik a szatmárnémeti közúti jelzésekkel, az egyik szerződésbeli kikötés szerint három órán belül pótolnia kell a fontosabb közúti jelzőtáblákat.

 

Ebben az évben új cég foglalkozik a szatmárnémeti közúti jelzések kihelyezésével és pótlásával, a szatmárnémeti városházán azt remélik, hogy az eddig többé-kevésbé gördülékenyen végzett szolgáltatásban ez nem okoz változást. Ez év első feléig a temesvári Rosign Kft. megyeszékhelyi kirendeltségéé volt ez a megbízás, de a következő egy évben egy suceavai cég végzi ugyanezt. A polgármester arra vonatkozó ígérete, hogy helyi érdekeltségűvé teszi ezt a szolgáltatást, nem valósult meg, lévén hogy a Loial Impex Kft. nyerte meg a közbeszerzési versenytárgyalást.

 

Gyors közbelépés

 

A megbízatásban újdonság, hogy a jelzőlámpa-kihelyezés, -üzembeállítás és -karbantartás már nem része a feladat-halmaznak, a moldovaiak csak az útjelzésekkel és a közlekedési táblákkal foglalkoznak. A feltételek egyik legérdekesebbike, hogy a közlekedésbiztonsági szempontból két legfontosabb útjelzővel, azaz az elsőbbségadási és a stoptáblákkal kapcsolatos bejelentésnek három órán belül utána kell járniuk a cég munkatársainak. Maskulik Csaba, a város közlekedésbiztonsági bizottságának tagja elmondta, ez a kikötés annyira szigorú, hogy ha egy kidőlt stoptábla a bejelentést követően három órán belül nincs a helyén, szerződésbontásra is sor kerülhet. Ezek nagyon fontos jelzőtáblák, magyarázta Maskulik, azért ennyire szigorúak az előírások, mert ha ezek valamelyik kereszteződésben nincsenek a helyükön, könnyen közúti baleset lehet a vége.

A kidőlt vagy a helyükön álló, de valamilyen okból nem látható táblákkal kapcsolatban a lakosság is tehet bejelentést, két telefonszámon is. A 0261 807 566 a városháza portaszolgálatán csöng, a 0261 807 514 pedig a polgármesteri hivatal illetékes osztályán, a közterület-fenntartói irodában.

 

Javaslatok, ötletek

 

Nem csak a közlekedési táblák ügyében érdemes adott esetben felvenni a kapcsolatot a városvezetéssel, ha gyalogos, autós vagy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos javaslata van valakinek, Maskulik Csaba e-mail-címére is írhat. A közlekedésbiztonsági bizottság tagja lehetőleg fotókkal, jól érthető magyarázattal és esetleg rajzzal kísért javaslatokat vár a csmaskulik@gmail.com drótposta-címre.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...