Közveszélyes épületátalakítások
Utoljára módositva: 2018-11-01 17:09:42

Többek között a szomszéd épületre is veszélyesnek tartott ingatlan-átalakítások miatt keresték fel csütörtöki szatmárnémeti fogadóóráján a szatmárnémeti polgármestert, Kereskényi Gábort.

Szokásos havi fogadóóráját tartotta csütörtökön Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester, békés együttéléssel kapcsolatos problémákat hoztak fel a panaszosok és arra kérték az elöljárót, tisztázzon épületátalakításokkal kapcsolatos problémákat.

Egy városlakó, a Szamos-negyedi Református Templomnál lévő Bethlen Gábor tér közelében üzemelő autóalkatrész-kereskedés és gumiszerviz okozta kellemetlenségek miatt kért kihallgatást. Elmondása szerint késő estig folyik a munka a telepen, nem tudják pihenésre, kikapcsolódásra használni a délutánokat az ennek közelében lakók, mindig rendetlenség van a telepen, a kerítéseken is bukik át a sok felhalmozott autógumi. A panaszos szerint zajos a munkavégzés és mindenféle anyagokkal szennyeznek munka közben. Kereskényi ott helyben felhívta a városi rendőrség igazgatóját és utasította, hogy gyakorítsák a járőrök jelenlétét a körzetben, és figyeljenek az eseteleges kihágásokra, főleg arra, hogy a szerviz előtt ne legyen elfoglalva a járda és lehessen akadálymentesen közlekedni. Még a tegnapi nap folyamán kiszállt a kérdéses kereskedelmi egységhez az ezek működésének engedélyeztetésével és ellenőrzésével foglalkozó kereskedelmi osztály vezetője, bár működési engedélye valószínűleg van a bepanaszolt egységnek, de nagy valószínűséggel nem tartja be az abban szereplő nyitvatartási rendet. A polgármester a panasz másik, környezetszennyezésre vonatkozó vetületére utalva azt javasolta a panaszosnak, keresse fel az ilyen ügyekben illetékes környezetvédelmi ügynökséget, vagy – őrséget, ha hathatós megoldást akar.

Egy George Coşbuc utcai lakó is felkereste a polgármestert azért, mert szabálytalannak tartja a szomszédságában zajló épület-átalakítást, többen is gyanítják, hogy nincs is munkavégzésre feljogosító építkezési engedélye a tulajdonosnak. Különösen aggódik a panaszos amiatt, hogy közös tartóelemekhez is hozzányúlnak a kőművesek, az egymás szomszédságában lévő házaknak ugyanis közös a beton tetőgerendája és az alapja.

A polgármester egyrészt építkezésfelügyeleti helyszínelést rendelt el a szóban forgó címen, de fontosnak tartotta elmondani mindenkinek, aki hasonlóba fogott, vagy fog fogni: ápítkezés-biztonsági téren a bírságok ezer lejnél kezdődnek és 100 ezer lejesek is lehetnek, de nem is ez a legfontosabb. Szemre, ész nélkül elkezdeni építkezni, szakember bevonása nélkül egyszerre balesetveszélyes, életveszélyes és közveszélyes is, úgyhogy erősen javallott tervezővel, építésszel, statikussal tárgyalni, mielőtt valaki ingatlan-átalakításba kezd.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...