Közvetítők a diákmunkában
Utoljára módositva: 2014-06-24 11:35:47

A diákok által is végezhető nyári idénymunka intézményét építenék ki, erősítenék meg a demokrata-liberálisok; ami a munkaügyi igazgatóságnak évek óta nem megy, hátha nekik igen.

 

Sanda Neste és Iosif Beres szerint többek között a vendéglátóipar lehet a legnagyobb diákmunkafelvevő-piac idén Szatmár megyében

A vállalkozók elfoglaltságának és a bonyolult papírmunkának tudja be a szatmári Demokrata-Liberális Párt (PD-L) két politikusa, hogy mifelénk nem dívik a nyári munka, azért kampányolnak a következő időszakban, hogy legalább ötven–száz szatmári diáknak legyen munkája a nyári szünidőben, jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón. Sanda Neste, a párt nőszervezetének alelnöke és Iosif Beres, a PD-L-s üzletemberek szövetségének alelnöke szerint ha a párt emberei vállalják a közvetítő szerepet a diákmunka ügyében, a kitöltendő űrlapokat digitálisan is elérhetővé teszik, illetve tudatosítják a vállalkozókban, milyen előnyökkel járhat az idénymunka, illetve a szülőket is mozgósítják, megtörhet a jég, és elkezdődhet egy mindenki számára hasznos folyamat.

Neste, aki a megyeszékhelyi gazdasági líceumban is tanít, közvélemény-kutatást végzett diákjai körében a diákmunkával kapcsolatban és elmondása szerint meglepő eredményre jutott: sokkal több fiatalt érdekel az idénymunka, mint gondolta volna. Nem csak pénzkereset szempontjából jó a vakációs munka, de ezzel kikerülhetnek a fiatalok a szakmai tapasztalat nélküli pályakezdők ördögi köréből, és frissen végzettekként már szakmai gyakorlattal felvértezve kereshetnének állandó állást maguknak. A munkaadónak a nyári szabadságukat töltő alkalmazottak, vagy a szezon miatt megsokasodott munka miatt lehet jó a képzetlen, de lelkes munkaerő, a szülőknek pedig azért, mert gyerekük lassanként beleszokik a napi munkavégzésbe.

Iosif Beres elmondta, a munkaügyi igazgatóságon keresztül az állam havi 250 lejjel támogatja a diákmunkaerő alkalmazását, ennyit írhat jóvá a munkanélküli-alaphoz való hozzájárulásból, vagy kérheti cége számlájára a cégvezető, ha tanulót alkalmaz meghatározott időre. A diákmunkát vállalkozói körökben is népszerűsíteni fogják, számolt be. Aki elszánta magát, hogy a szünidőben diákot alkalmaz, vagy aki tanulóként dolgozna a nyári hónapokban, az a munkaügyi igazgatóságon érdeklődhet, de hasznos információkkal várják a szatmárnémeti, régi főtéri PD-L-székházban is, vagy a Friendship alapítvány közösségi oldalán.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...