KRISZ-táborban a nagykárolyi református ifjak
Utoljára módositva: 2019-07-05 09:05:20

Együtt imádkoznak, hallgatnak előadásokat és játszanak azok az ifisek, akik idén is a Nagykárolyi Református Egyházmegye KRISZ-táborát választották. A helyszín ezúttal Hármaspatak.

Mesés környezetben, a Bihar megyei Hármaspatakon tartanak vallásos foglalkozásokat lelkipásztorok és teológusok a táborozó fiataloknak. A tábor hétfő délután dr. Geréb Miklós irinyi lelkipásztor igehirdetéses szolgálatával startolt. A hét során különböző előadásokat hallgathatnak meg a fiatalok. Nagy Sándor lelei lelkipásztor a szeretetről, Dobai Zoltán ákosi lelkész a hitről, Bogdán Szabolcs, a Szilágysomlyói Református Egyházmegye esperese a beszédről, Bogya Árpád lompérti lelkész a magaviseletről, Kovács István krasznai lelkész pedig a tiszta életről tart előadást.

A reggeli és esti áhítatokon Bencze-Kádár Bertold domahidi lelkész, Kátai Tibor börvelyi lelkipásztor, Máthé Árpád dobrai lelkész, Nagy Csongor lelei teológus, Nagy Róbert magyarcsaholyi lelkész és Úri Imre érendrédi lelkész igehirdetését hallgathatják meg a fiatalok. Szombaton, a záróáhítaton pedig Pap Dénes Zsolt egyházmegyei ifjúsági előadó hirdeti Isten igéjét. Az ifjaknak lehetőségük adódik bibliaismereti és műveltségi vetélkedőkön való részvételre, szabadtéri játékokra és strandolásra. A táborozók hat csapata az utolsó két estén tábortűz körül mutat be saját összeállítású műsort. A programok levezetésében Bencze-Kádár Bertold, Csürös Róbert és Orsolya, Nagy Róbert és Úri Imre lelkészek, valamint Bíró Kitty, Kulcsár Brigitta és Nagy Csongor teológiahallgatók segítenek Pap Dénes Zsolt főszervezőnek.

Amint az a megkérdezett fiatalok válaszaiból kiderül, sokan azért választják ezt a tábort, mert szeretnének többet megtudni Istenről és a Szentírás tanításáról, ugyanakkor új barátokat is szeretnének szerezni.

A tábor főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nagykárolyi Református Egyházmegye Esperesi Hivatala és gyülekezetei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...