KRISZ-táborban a nagykárolyi református ifjak
Utoljára módositva: 2019-07-05 09:05:20

Együtt imádkoznak, hallgatnak előadásokat és játszanak azok az ifisek, akik idén is a Nagykárolyi Református Egyházmegye KRISZ-táborát választották. A helyszín ezúttal Hármaspatak.

Mesés környezetben, a Bihar megyei Hármaspatakon tartanak vallásos foglalkozásokat lelkipásztorok és teológusok a táborozó fiataloknak. A tábor hétfő délután dr. Geréb Miklós irinyi lelkipásztor igehirdetéses szolgálatával startolt. A hét során különböző előadásokat hallgathatnak meg a fiatalok. Nagy Sándor lelei lelkipásztor a szeretetről, Dobai Zoltán ákosi lelkész a hitről, Bogdán Szabolcs, a Szilágysomlyói Református Egyházmegye esperese a beszédről, Bogya Árpád lompérti lelkész a magaviseletről, Kovács István krasznai lelkész pedig a tiszta életről tart előadást.

A reggeli és esti áhítatokon Bencze-Kádár Bertold domahidi lelkész, Kátai Tibor börvelyi lelkipásztor, Máthé Árpád dobrai lelkész, Nagy Csongor lelei teológus, Nagy Róbert magyarcsaholyi lelkész és Úri Imre érendrédi lelkész igehirdetését hallgathatják meg a fiatalok. Szombaton, a záróáhítaton pedig Pap Dénes Zsolt egyházmegyei ifjúsági előadó hirdeti Isten igéjét. Az ifjaknak lehetőségük adódik bibliaismereti és műveltségi vetélkedőkön való részvételre, szabadtéri játékokra és strandolásra. A táborozók hat csapata az utolsó két estén tábortűz körül mutat be saját összeállítású műsort. A programok levezetésében Bencze-Kádár Bertold, Csürös Róbert és Orsolya, Nagy Róbert és Úri Imre lelkészek, valamint Bíró Kitty, Kulcsár Brigitta és Nagy Csongor teológiahallgatók segítenek Pap Dénes Zsolt főszervezőnek.

Amint az a megkérdezett fiatalok válaszaiból kiderül, sokan azért választják ezt a tábort, mert szeretnének többet megtudni Istenről és a Szentírás tanításáról, ugyanakkor új barátokat is szeretnének szerezni.

A tábor főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nagykárolyi Református Egyházmegye Esperesi Hivatala és gyülekezetei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...