Krisztus világosságának fényében élhetünk tovább
Utoljára módositva: 2019-04-21 17:00:30

Legtöbbször csak azt fogadjuk el kellő bizonysággal, amit a saját szemünkkel látunk. A „hiszem, ha látom” szlogent hangoztatjuk, mégis mindent elhiszünk. A digitális technika világméretű elterjedésével szinte a lélegzetvételnél is fontosabbak az elektronikai eszközeink, amiket még okosabbaknak is mondunk, pedig ember alkotta azokat. Azt gondoljuk, hogy nélkülük nem lehet élni, majd rájövünk: éppenséggel ezekkel takarjuk el a valóságot. Nem a saját szemünknek hiszünk, hanem a közénk és az igazság közé helyezett eszköznek, mert egy szelfi fontosabb a bizonyításhoz, mint az élő szó, a megmásíthatatlan igazság. Krisztus világosan megmondta, hogy fel fog támadni. Ezt mi ugyanolyan hamar elfelejtjük, mint az apostolok, akik szem- és fültanúi voltak annak a temérdek csodának, amit Jézus földi életében véghezvitt. A mi szemünket még a szentsír zárókövénél is nagyobb kő takarja. Miután Jézus feltámadt, az asszonyok látták, mi történt, de nem hittek a szemüknek, pedig a kő (a legnagyobb akadály) el volt hengerítve. Az angyalok utasították őket: „Nézzétek! Itt a hely, ahová tették! De siessetek, mondjátok meg tanítványainak!” Péter és a szeretett tanítvány ki is futottak a sírhoz, a saját szemükkel tapasztalták, mi történt, pedig Jézus nekik is előre megmondta, hogy fel fog támadni. De csak amikor bementek a sírbarlangba — mondja az evangélista magáról is, hogy: „Látta és hitt.” „Tisztítsuk meg érzékeinket, és meglátjuk a feltámadás megközelíthetetlen fényében tündöklő Krisztust,” „az előképek beteljesülését látván/ lelkesülten vigadjunk.” „Keljünk fel kora hajnalban, és hozzunk balzsam helyett magasztaló éneket az Úrnak, és meglátjuk Krisztust, / az igazság napját”.

Húsvétkor a helyes látás miatt kell elgörgetni minden akadályt a szemünk elől. Krisztus világosságának fényében élhetünk tovább, amely a sötétségben ülőknek, a homályban lévőknek is utat mutat. Nekünk pedig biztos előrehaladást a földi életben. Kívánok mindenkinek örömteli, tisztán látó, áldott húsvéti ünneplést. Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!

 

Pallai Béla nagypeleskei görögkatolikus parókus

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...