Krisztus világosságának fényében élhetünk tovább
Utoljára módositva: 2019-04-21 17:00:30

Legtöbbször csak azt fogadjuk el kellő bizonysággal, amit a saját szemünkkel látunk. A „hiszem, ha látom” szlogent hangoztatjuk, mégis mindent elhiszünk. A digitális technika világméretű elterjedésével szinte a lélegzetvételnél is fontosabbak az elektronikai eszközeink, amiket még okosabbaknak is mondunk, pedig ember alkotta azokat. Azt gondoljuk, hogy nélkülük nem lehet élni, majd rájövünk: éppenséggel ezekkel takarjuk el a valóságot. Nem a saját szemünknek hiszünk, hanem a közénk és az igazság közé helyezett eszköznek, mert egy szelfi fontosabb a bizonyításhoz, mint az élő szó, a megmásíthatatlan igazság. Krisztus világosan megmondta, hogy fel fog támadni. Ezt mi ugyanolyan hamar elfelejtjük, mint az apostolok, akik szem- és fültanúi voltak annak a temérdek csodának, amit Jézus földi életében véghezvitt. A mi szemünket még a szentsír zárókövénél is nagyobb kő takarja. Miután Jézus feltámadt, az asszonyok látták, mi történt, de nem hittek a szemüknek, pedig a kő (a legnagyobb akadály) el volt hengerítve. Az angyalok utasították őket: „Nézzétek! Itt a hely, ahová tették! De siessetek, mondjátok meg tanítványainak!” Péter és a szeretett tanítvány ki is futottak a sírhoz, a saját szemükkel tapasztalták, mi történt, pedig Jézus nekik is előre megmondta, hogy fel fog támadni. De csak amikor bementek a sírbarlangba — mondja az evangélista magáról is, hogy: „Látta és hitt.” „Tisztítsuk meg érzékeinket, és meglátjuk a feltámadás megközelíthetetlen fényében tündöklő Krisztust,” „az előképek beteljesülését látván/ lelkesülten vigadjunk.” „Keljünk fel kora hajnalban, és hozzunk balzsam helyett magasztaló éneket az Úrnak, és meglátjuk Krisztust, / az igazság napját”.

Húsvétkor a helyes látás miatt kell elgörgetni minden akadályt a szemünk elől. Krisztus világosságának fényében élhetünk tovább, amely a sötétségben ülőknek, a homályban lévőknek is utat mutat. Nekünk pedig biztos előrehaladást a földi életben. Kívánok mindenkinek örömteli, tisztán látó, áldott húsvéti ünneplést. Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!

 

Pallai Béla nagypeleskei görögkatolikus parókus

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...