Kubik: tervezőt keresnek
Utoljára módositva: 2019-06-16 09:17:09

Új fázisához érkezett a szatmárnémeti Kubik felújításának folyamata, tervezőcéget keres a városvezetés, amelyik papírra vetné, hogyan kell dolgoznia a kivitelezőnek a területrendezéskor.

Felkerült az elektronikus közbeszerzési rendszerbe a Kubik felújítására vonatkozó kiírás, tájékoztatta szerkesztőségünket Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester. Július kilencedikéig jelentkezhetnek azok a cégek, amelyek képesnek tartják magukat egy ekkora méretű és összetettségű területrendezési munkával kapcsolatos tevékenység elvégzésére. Hosszú út vezetett el idáig, a kivitelezést megelőző egyik utolsó lépéséig a beruházásnak, mutatott rá a polgármester; a város a nyilvánosan meghirdetett közbeszerzésen a kiszáradt tó helyére tervezett szabadtéri szabadidőközpont technikai dokumentációját elkészítő céget keres. A közbeszerzést megnyerő cég dolga az lesz, hogy a megvalósíthatósági tanulmány alapján összeállítsa a munkafázisok részleteiet és ütemtervét, optimalizálja az eddigi elképzeléseket, konkrét technikai módozatokat felsorakoztatva, akár az eredeti elképzelés módosításával is. „Remélik, hogy szakértő cég nyeri el ennek a munkafázisnak az elvégzését — adott hangot elvárásainak Kereskényi. A közbeszerzési törvény értelmében ugyan a munkát a legkevesebb pénzért elvállaló cégnek kell nyernie a pályázaton, de ebbe a projektbe is be tudta vinni azt a saját elvárását a város, miszerint az ilyen ágazati besorolású munkákban tapasztalatott szerzett mérnökök foglalkoztatása is feltétel.

A Kubikkal átfogó tervei vannak az aktuális városvezetésnek: az előtanulmány szerint az 5 hektáros gödör helyén 4,1 hektáron zöldövezetet, a fennmaradó részen pedig sétáló- és kerékpárutat, valamint multifunkcionális sportpályákat, játszótereket, fitneszteret alakítanak ki. A különböző közművesítési munkálatok mellett vezeték nélküli internethálózatot is telepítenek az övezetbe, és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek. Ezenkívül az ide vezető utakat is korszerűsítik, a Humuleşti és Ilişeşti sétányok között pedig egy új utat is építenek majd.

A regionális fejlesztési program egyik EU-s pályázati szegmensében talált a város olyan forrásra már jóval korábban, amelyik támogatja az ehhez hasonló beruházásokat. Finanszírozás kérhető elhanyagolt ipari területek feljavítására, szennyezett területek mentesítésére, zöldövezet kiterjesztésére, a városi környezet komfortosabbá tételére és a környezeti ártalmak csökkentésére. Az ilyen forrásból megszerezhető 9,5 millió lejt költené Szatmárnémeti a volt téglavető gödrének a rehabilitálására.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...