Kuki Péter a Halhatatlanok Csarnokában
Utoljára módositva: 2015-11-05 19:05:28

Kuki Péter az első szatmárnémeti sportoló, akit valamely világszövetség meghívott a hírességek csarnokának tagjai közé. Az egykori kiváló tőrvívó múlt héten kapta meg az elismerő oklevelet.

Kuki Péter ma a FIE bírói testületének a tagja

A szatmárnémeti születésű Kuki Péter, egykori világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes tőrvívót is felvette a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) a Halhatatlanok Csarnokába (Hall of Fame). A döntés már 2013 november 22., a FIE 100 éves fennállásának ünnepéül szolgáló párizsi kongresszuson megszületett, azonban az egykori kiváló vívó csak a múlt hét végén vehette át az oklevelet.

Kuki Péter az első szatmári sportoló, aki bekerül valamely sportág előkelőségeinek „elitcsoportjába”. A Halhatatlanok Csarnokában ugyanis valamely világszövetség csak azokat az egykori sportolóit veszi fel, akik kiváló eredményeket értek el karrierjük során, és ennek elismeréseként kitünteti őket.

A hétszeres hazai bajnok Kuki Pétert 1981-ben a román föderáció (FRS) a sport érdemes mesteri címével tüntette ki, a 80-as évek közepén pedig megkezdte rövid edzői pályafutását a Bukaresti Steaua CSA egyesületnél. A 60 éves Kuki Péter ma a FIE bírói testületének a tagja. Vele együtt további öt romániai vívó vehette át a múlt hétvégén a FIE elismerő oklevelét: a FRS egykori elnöke, a FIE vezetőségének a tagja, a többszörös világ- és olimpia-bajnoki érmes tőrvívó, a 71 éves Ana Pașcu, továbbá a Németországban élő, brassói születésű világ- és Európa-bajnok, olimpiai érmes tőrvívó, a 48 éves Szabó Réka, az 1996-ban olimpiabajnok (Atlanta), továbbá többszörös világ- és Európa-bajnok 45 éves tőrvívó, a Román Olimpiai Akadémia igazgatója, Laura Badea, a kolozsvári születésű, olimpiai- és világbajnoki érmes 61 éves kardvívó, a FIE technikai igazgatója, Pap János és a FRS jelenlegi elnöke, az olimpiai- (Sydney), világ- és Európa-bajnok, 37 éves, brassói születésű Mihai Covaliu is a hírességek csarnokának tagja lett.

Archív felvétel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...