Kukorica-fesztivál Domahidán
Utoljára módositva: 2014-09-08 09:48:35

Vasárnap délután ünnepeltek Domahidán, a Kukorica-fesztivál alkalmából. A rendezvény műsorát idén inkább a középkorúak, illetve az idősebb korosztály igényei szerint állították össze.

 

Lassan már hagyománnyá válik a Majtény községhez tartozó Domahidán a Kukorica-fesztivál, amelyet most hatodik alkalommal rendeztek meg vasárnap délután, a polgármesteri hivatal, a helyi tanács és a hagyományok megőrzése és ápolás céljából létrejött Kraszna Közösség Egyesület szervezésében. Pápai Csaba helyi tanácsos a megnyitó előtt lapunknak elmondta, annak idején Ménesi Beáta és Achim Cornel kezdeményezésében és szervezésében került sor az eseményre, amelyet a vidék jellegzetes mezőgazdasági kultúrájáról neveztek el, először még augusztusban volt, és akkor zsenge főtt kukoricával is meg tudták kínálni a vendégeket. „Amint látható a színpadot díszítő kukoricán, már szinte érett, tehát hamarosan el lehet kezdeni a betakarítást, a termés jónak ígérkezik” — jegyezte meg Pápai, aki a programokról szólva megjegyezte, hogy idén inkább a közép- és idősebb korosztály igényei szerint állították össze a műsort.

A helyi focipályán Gheorghe David polgármester nyitotta meg fesztivált, a szórakozni vágyó közönséget köszöntötte még Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke, valamint Altfatter Tamás alprefektus, utóbbi románul és magyarul is elmondta, meghívás nélkül is eljött volna, ugyanis szülei nagymajtényiak. „Ismerem az itteni emberek gondjait, a mezőgazdaság helyzetét, és remélem, az idén jó lesz a termés a kukoricából. Minden jót kívánok mindenkinek” — tette hozzá Altfatter.

A program a kálmándi fúvószenekar műsorával kezdődött meg, majd fellépett a nagybányai Transilvania folklóregyüttes, a nagymajtényi, kismajtényi és domahidai néptáncosok és Angela Muntean. A mulatós zenét a magyarországi Betli-duó és a Pacsirták szolgáltatták, emellett helyi fiatalok mutattak be modern táncokat, fellépett még a bukaresti AMI együttes és a magyarországi Desperado, és a szabadtéri bál keretében Horea Someşan.

 

 

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...