Kukoricafesztivál Domahidán
Utoljára módositva: 2017-09-11 09:20:47

Kilencedik éve tartják meg a Majtény községhez tartozó településen a Kukoricafesztivált.

Jobb évet kívántak a domahidai gazdáknak a helyi Kukoricafesztivál megnyitóján a hivatalosságok, bár nehéz lesz túlszárnyalni az idei termést, a helyi termelők nagy többsége szerint rég volt ennyi kukorica a csöveken, mint idén. A jellegzetes domahidai fesztivált a majtényi polgármesteri hivatal és a Kraszna – Domahida Közösségi Egyesület szervezte; az egynapos esemény központi rendezvénye a tíz órakor elkezdődött főzőverseny volt. Achim Cornel, a község polgármesterének tanácsadója lapunknak elmondta, hogy tíz csapat nevezett a tét nélküli főzőversenyre, ezzel a versengés helyett inkább a közösségépítés a szervezők célja. Ha már kukoricafesztivál, akkor ez a sokmagvú perjeféle az üstökből sem hiányozhatott, főtt kukoricát, puliszkát és málékásás töltött káposztát meg töltött paprikát is készítettek a szakácsok, amit málékenyérrel kínáltak. De a bográcskonyhán is fontos változatosság érdekében vadászlevek is készültek őzből és nyúlból, pörkölt rotyogott vaddisznóhúsból, de készültek disznó- és marhahúsból is bográcsosok.

A jövőnek is üzennének a domahidai Kukoricafesztivál szervezői: az egyesület és a községháza könyvet kíván kiadni az esemény tizedik évfordulója alkalmából sok képpel és információval, ami az eddigi eseményeket szedi egy csokorba. Ebben nem csak a kukoricafesztiválok és az egyéb majtényi ünnepségek lesznek majd összeírva, tájékoztatta lapunkat Achim, hanem a majtényi delegációk külföldi útjai is dokumentálva lesznek.

A majtényiak nem panaszkodhatnak szabadtéri rendezvények tekintetében, csak idén nyáron ez az ötödik ünnepség, amit a község valamelyik településén szerveznek, ráadásul csak egy hónap múlva, a betakarítási fesztivállal zárják a kulturális rendezvények sorát.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...