Kukoricafesztivál Domahidán
Utoljára módositva: 2017-09-11 09:20:47

Kilencedik éve tartják meg a Majtény községhez tartozó településen a Kukoricafesztivált.

Jobb évet kívántak a domahidai gazdáknak a helyi Kukoricafesztivál megnyitóján a hivatalosságok, bár nehéz lesz túlszárnyalni az idei termést, a helyi termelők nagy többsége szerint rég volt ennyi kukorica a csöveken, mint idén. A jellegzetes domahidai fesztivált a majtényi polgármesteri hivatal és a Kraszna – Domahida Közösségi Egyesület szervezte; az egynapos esemény központi rendezvénye a tíz órakor elkezdődött főzőverseny volt. Achim Cornel, a község polgármesterének tanácsadója lapunknak elmondta, hogy tíz csapat nevezett a tét nélküli főzőversenyre, ezzel a versengés helyett inkább a közösségépítés a szervezők célja. Ha már kukoricafesztivál, akkor ez a sokmagvú perjeféle az üstökből sem hiányozhatott, főtt kukoricát, puliszkát és málékásás töltött káposztát meg töltött paprikát is készítettek a szakácsok, amit málékenyérrel kínáltak. De a bográcskonyhán is fontos változatosság érdekében vadászlevek is készültek őzből és nyúlból, pörkölt rotyogott vaddisznóhúsból, de készültek disznó- és marhahúsból is bográcsosok.

A jövőnek is üzennének a domahidai Kukoricafesztivál szervezői: az egyesület és a községháza könyvet kíván kiadni az esemény tizedik évfordulója alkalmából sok képpel és információval, ami az eddigi eseményeket szedi egy csokorba. Ebben nem csak a kukoricafesztiválok és az egyéb majtényi ünnepségek lesznek majd összeírva, tájékoztatta lapunkat Achim, hanem a majtényi delegációk külföldi útjai is dokumentálva lesznek.

A majtényiak nem panaszkodhatnak szabadtéri rendezvények tekintetében, csak idén nyáron ez az ötödik ünnepség, amit a község valamelyik településén szerveznek, ráadásul csak egy hónap múlva, a betakarítási fesztivállal zárják a kulturális rendezvények sorát.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...