Kulcsot hozott a Mikulás
Utoljára módositva: 2019-12-08 20:20:24

Átvette lakáskulcsát és bérleti szerződését az a 13 szakorvos, akik a városközpontbeli ANL-tömbházban teremthetnek otthont maguknak.

Az egészségügybeli komoly szakemberhiány ugyanúgy érinti Szatmárt, mint az ország bármelyik más megyéjét — ráadásul nem is vagyunk egyetemi vagy klinikai, netán kutatóközpont, azaz a megyei kórház szakmai előrelépés szempontjából sem tudja túl kecsegtető ígéretekkel és ajánlatokkal ide csalogatni a frissen végzett szakorvosokat, akikre azonban elmondhatatlanul nagy szükség van, hiszen a kórház hosszú távú, biztos fejlesztésének és az egészségügyi szolgáltatások minősége javításának alapfeltétele a felkészült, elhivatott, alapos szaktudással rendelkező szakorvosi gárda. „Nincs túl sok adunk, amivel egy fiatal szakorvost Szatmárra tudnánk csábítani, illetve a már meglévőket maradásra ösztönözni, viszont egy új, modern szolgálati lakás sokat nyom a latban, amikor döntésre/választásra kerül a sor, hiszen ezekben a lakásokban addig lakhatnak, ameddig a kórház alkalmazottai. S most nem általánosságban beszélek, hanem fiatal szakorvosokkal történt, konkrét tárgyalásokra utalok, amelyeken kerek perec elhangzott: amennyiben lakást vagy lakhatási támogatást tudunk biztosítani, akkor szívesen jönnek a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás és sürgősségi osztályára dolgozni” — nyilatkozta korábban lapunknak Adrian Marc kórházmenedzser a Szatmárnémeti központjában, a Tudor Vladimirescu utcában lévő modern, háromemeletes, 16 lakásos, zárt udvaros, parkolós ANL-tömbház építése kapcsán.

Most pedig 13, szatmári, kolozsvári, nagyváradi és bukaresti származású, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban gyógyító szakorvos vehette át a két- és háromszobás (39 és 52 négyzetméteres) lakások kulcsait, valamint bérleti szerződését Pataki Csaba megyei tanácselnöktől és Ioan Rus alelnöktől, s azonnali hatállyal be is költözhetnek új otthonaikba, melyekért havi 175–280 lej közötti bérleti díjat fognak fizetni. „Biztos vagyok benne, hogy ezek a lakások jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatal orvosok Szatmárnémetiben, Szatmár megyében maradjanak, hiszen egy ilyen segítség minden pályakezdő számára jelentős — itt maradásuk pedig enyhíti az akut orvoshiányt, amellyel a szatmári kórház is küzd. A történetnek azonban még nincs vége, ugyanis azon dolgozunk, hogy újabb telkeket találjunk, amelyekre az Országos Lakásügynökség (ANL) hasonló tömbházakat tud építeni, s ezáltal újabb szakorvosokat vonzzunk a megyébe, akik tovább növelik a szatmári egészségügy színvonalát” — mondta Pataki a kulcsok átadását követően.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...