Külföldön fognak tankolni
Utoljára módositva: 2014-04-02 10:37:28

Nem jó megoldás a fuvarozó cégek számára a 7 centes jövedékiadó-többletből 4 cent visszatérítése. Olyan kiélezett versenyhelyzet van, hogy ez a pluszköltség is sok cég végét jelentheti.

 

Péntekig Bukarestben tárgyalnak a közlekedési minisztérium és a kormány képviselőivel a két legnagyobb teherszállító szakszervezet képviselői, tájékoztatta lapunkat az Európai Szállítócégek Egyesülete 2002 (APTE 2002) Szatmár megyei fiókjának elnöke. Fodor Ferenc elmondta, a nemzetközi utakat járók nagyon nehéz helyzetben vannak, meg van kötve a kezük, mert olyan kiélezett versenyhelyzet van az európai fuvarozásban, hogy egy centet sem tudnának ráterhelni ügyfeleikre, nemhogy hetet, vagy akár hármat. Fodor és a fuvarozók nagy részének álláspontja szerint a literenkénti hétcentes jövedékiadó-többletből a szállítócégek számára visszatérített négy eurócent sem jelent megoldást, a péntekig tartó bukaresti tárgyaláson azt szeretnék elérni, hogy öt vagy hat eurócentet adjon vissza az állam a romániai töltőállomásokon kifizetett jövedéki adóból. Nagyon sokat jelent ez a hét cent, magyarázta Fodor, egy tíz kamionnal Európát járó átlagos cég számára ez havi kétezer eurós pluszkiadást jelent. Még ha négy centet vissza is ad az állam, mutatott rá Fodor, akkor is érdemesebb lesz például Lengyelországban tankolni, mint „lepapírozni” a visszaigénylést, megküzdeni a bürokráciával és három hónapot várni, amíg visszaadják a tankoláskor kifizetett jövedékiadó-többlet egy részét. Lengyelországban korábban is olcsóbb volt a motorina, tegnaptól pedig nagyjából nyolcvan banival kerül kevesebbe egy liter gázolaj, mint Romániában.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...