Kulisszatitkok nyomába ered A Hely!
Utoljára módositva: 2018-11-28 15:02:31

A Hely készítői ezúttal Temesvárt választották úti célul, ahol bejárták a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház épületének zegzugos folyosóit is, és bepillantottak a kulisszák mögé is. A rendhagyó színházlátogatásra Farkas Erika műsorvezető kalauzolja a Kossuth Rádió hallgatóit.

Megtudhatjuk, hogy a kárpitos műhelyben miként készül el a díszpárnáktól a súlyos, hatalmas függönyökig minden időben. Hogy Czumbil Marika, a súgó szinte együtt lélegzik a színészekkel, szöveget tanul velük, emellett az előadásokon szinkrontolmácsol is a román nyelvű nézőknek . Az is kiderül, hogy bármelyik romantikus báltermi jelenetet nyugodtan le lehetne itt forgatni a türkiz és arany színekben játszó falak és mennyezet között.

A Mikulás-napi adásban a Micimackó szereplőivel és rendezőjével ismerkedhetnek meg a rádióhallgatók. A rendező, Kedves Emőke nem volt mindig A. A. Milne-rajongó, a színházi munka során szeretett bele a műbe és egy lépkedős társasjáték alapjára helyezte a történetet. A különleges díszletről is sok minden kiderül. Megszólalnak a gyerekszereplők: Borbély Apor, Riskó Erna, valamint a „Nyuszit” alakító Éder Enikő és nem marad ki a „Tigris”, Vass Richárd sem.

Adás: Kossuth Rádió, 2018.november.28. (szerda) és december 6. (csütörtök) 12.07

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...