Kulturális programok sora Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-04-29 09:58:34

Május legelső hétvégéjén igazi programkavalkádban lesz részük a mezőfényieknek és környékbelieknek, hiszen első alkalommal szervezik meg a Mezőfényi Kulturális Napokat. Vasárnap vidám előadással alapozták meg a hangulatot a helyiek a kultúrotthonban.

 

A kulturális hétvége mintegy „előszeleként”, vasárnap este vidám előadásra várták a helybelieket a kultúrotthonban. A fellépők amatőr művészek voltak, akiknek a nevei már nem csengtek ismeretlenül a mezőfényi közönség számára, hiszen a farsangi mulatságon korábban előadott műsoruk nagy sikert aratott. Az akkori előadást kiegészítve most egyórás szórakozásban volt részük a nézőknek, akik hatalmas tapssal jutalmazták a fellépőket az előadás végén. Felléptek: Kiss Zita, Tempfli Katalin, Vida István, Szilágyi Gábor, Hevele Henrik, Fényi Györgyi és Kálló Andrea. A csapat tagjaiként az előadásban közreműködött Tempfli Erik és Tempfli Tamás, akik a zenei anyagot készítették, illetve Orosz Róbert, aki a hang- és látványtechnikus volt. Tempfli Katalin főszervező szerint ezzel a vidám összeállítással kívánták megalapozni a jó hangulatot erre a hétre, az igencsak gazdag programot ígérő kulturális napokra.

 

Gazdag programkínálat

 

Május 2–4. között idén első ízben rendezik meg a Mezőfényi Kulturális Napokat a Nagykároly melletti településen. Péntek este kötetlen beszélgetésre várják a helyi lakosokat, akik a község elöljáróival vitathatják meg ügyes-bajos dolgaikat. A szombat már a kulturális műsorok jegyében zajlik, és a Szatmár Megyei Tanács, valamint a Német Demokrata Fórum szervezésében fúvóstalálkozóra kerül sor. A nap folyamán egy debreceni hangszerüzlet révén hangszerkiállításra kerül sor, valamint az adakozni kívánó személyek egy bécsi alapítvány közreműködésével tombolaszelvényeket vásárolhatnak, az így befolyt összeget pedig a nagytarnai gyermekotthonnak ajánlják fel. A nap folyamán a vendég zenekarok különböző programok révén ismerkedhetnek meg a községgel, délután 4 órától pedig a „nagykultúr” melletti parkban műsorral várják az érdeklődőket. Fellépnek a székelyföldi Csíkszentmártonból, a szilágysági Szilágyerkedből, valamint a magyarországi Nyírbátorból érkező gyermek- és ifjúsági zenekarok, ugyanakkor a Nagykároly környéki fúvósbandák sem maradnak ki a műsorból, így a helybélieken kívül a kálmándiak is vidám muzsikával szórakoztatják majd a jelenlévőket — tájékoztatott Czier Zsolt, a helyi fúvószenekar vezetője. A nap a fúvósbandák számára közös vacsorával ér véget, ahol aztán további közös fellépések megbeszélésére, kapcsolatépítésre kerül sor. Vasárnap délután 3 órától a mazsorettek felvonulásával kezdődnek a kulturális rendezvények, melyek keretében a helyi és környékbeli kultúrcsoportok mutatkoznak be. Délután 6 órától kerül sor a május 4-i hagyományos kápolnabúcsúra a Flórián-kápolnánál. A kulturális hétvége igazi bulival ér véget: fél 7-től a helyi Melody, ezt követően pedig a mezőpetri könnyűzenekar alapozza meg a hangulatot, este 8 órától pedig sztárvendégek veszik birtokba a színpadot, fellép Aradszky László, Szandi és a fiatalok által kedvelt Janicsák Veca is. Szombaton és vasárnap egyaránt útlezárásra számíthatnak a községen átutazók, hiszen a gyermekek számára ugrálóvár, ezenkívül lacikonyhák és utcai standok sora várja az érdeklődőket a főutcán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...