Kupaforduló-győztes a VSK
Utoljára módositva: 2018-12-16 19:24:51

Újabb tornát nyert meg a Szatmárnémeti VSK női csapata a 3×3-as kosárlabda Román Kupa küzdelmein: szombaton a bukaresti Kosárlabda Csarnokban Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu, Kádár Annamária, Adina Pop felállásban a szatmáriak legyőzhetetlenek voltak.

Mint ismeretes, a kupaküzdelmek 10 fordulós tornarendszerben zajlanak, és a nagypályás bajnokságba nevezett 13 csapatnak kötelezően szerepelnie kell a 3×3-as kiírásban is. Novemberben négy tornát rendeztek, amelyből hármat nyert meg a Phoenix Konstanca, egyet pedig a Szatmárnémeti VSK. Az elmúlt hétvégén zajlott az 5. és 6. forduló. Szombaton a VSK a Rapid Bukarest és a CSM Târgoviște elleni sikerek után jutott a negyeddöntőbe, ahol a Nagyváradi CSU sem tudott megálljt parancsolni a szatmári lányoknak. Az Aradi FCC ICIM elleni 14–10-es sikerrel jutottak a fináléba, ahol ismét a Târgoviște jött ellenfélnek, aki 21–16-ra vertek.

Vasárnap a dâmbovițaiak visszavágtak a VSK-nak, és a negyeddöntőben legyőzték a szatmáriakat, a döntőig viszont nem jutottak el. A 6. forduló fináléját a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC játszotta a Phoenix-szel, és a háromszékiek első tornasikerüket jegyezték ezen a kupasorozatban.

A Román Kupa utolsó négy tornáját jövő év februárjában rendezik, a elődöntőkre és a nagy fináléra pedig május 25-én és 26-án kerül sor, ezután hirdetik ki az első kupagyőztest az olimpiai sportágak közé felvett 3×3-as kosárlabda-tornán. A világrangsorban egyébként Románia jelenleg a 6. helyen áll ebben a szakágban.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...