Kupagyőzelemre hajtanak
Utoljára módositva: 2014-06-13 18:42:16

Szombaton 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezik meg a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület a Román Kupa megyei döntőjét, amelyen az Óvári Someşul és az Olimpia II mérkőzik meg.

Az óváriak (csíkos mezben Botos Piri) múlt szombaton bajnoki döntőt játszottak

Egy héttel a negyedosztályos bajnoki győzelem, és egy héttel a Liga 3-as osztályzó előtt Román Kupa megyei döntőt játszik szombaton  délben az Óvári Someşul labdarúgócsapata: a szatmárnémeti Olimpia Stadionban 11 órától a Szatmárnémeti Olimpia FC szatellitcsapata lesz az ellenfél.

Maiorciac Zsolt, az óvári együttes elnöke szerint a szombati mérkőzés legalább olyan fontos számukra, mint a múlt heti bajnoki döntő. Mint ismeretes, akkor 2–1-re győzött a Someşul az Apai Victoria elleni fináléban, ezzel vívta ki magának az osztályzón való részvételt. „Nem edzőmeccs a kupadöntő, ugyanis hasonló komolysággal készültünk erre a mérkőzésre, mint a múlthetire” – hangsúlyozta Maiorciac, de hozzátette, ugyanakkor jó erőfelmérő lesz a jövőheti kvalifikációs találkozóra, amikor a Máramarosszigeti VSK–val küzdenek egy harmadosztályos helyért. Éppen ezért, Mairociac bízik abban, hogy az Olimpia FC II mai felállásában lesznek játékosok a megye élcsapatának, a másodosztályban hetedik helyen záró Olimpia FC keretéből is. „Minél erősebb csapattal állunk szemben, annál jobb nekünk, mert ízelítőt kaphatunk abból, mi várhat ránk jövő héten, az osztályzón” – mondta a klubelnök.

Maiorciac vélhetően hallotta, mire készülnek a szatmárnémetiek, ugyanis Cristian Popa edző tanítványai közül nyolcan lesznek ott a szombati játékoskeretbe, mellettük a kis ifiktől ketten, míg Liga 2-es keretből heten (Anca–Trip, Sabău, Domuţa, Roatiş, Socaciu, Roghină, Faur) várják a kupadöntőt. „Nyilván, nyerni szeretnénk, és minél messzebb jutni az országos selejtezőben” – mondta lapunknak Cristi Popa, akinek irányítása alatt az Olimpia FC kadett korosztályos csapata az elmúlt idényben átvette a felnőttek helyét a Román Kupa országos selejtezőjének 4. fordulójában. Akkor a „sárga–kékek” utánpótlása 2–1-re kapott ki a Máramaros megyei Barcánfalvai Avântultól.

A kupadöntőtk tekintetében egyébként nagy tapasztalata van az óvári együttesnek, ugyanis az utóbbi években öt finálét játszottak és hármat nyertek meg. Legutóbb 2012-ben a Pusztadaróci Recolta elleni mérkőzést nyerték meg és jutottak a kupasorozat országos selejtezőjébe.

Mint ismeretes, az idei kiíráson a tavalyi finalistákat, a pusztadaróciakat és a címvédő Avasújvárosi Talnát, az Olimpia II búcsúztatta az negyeddöntőben, illetve az elődöntőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...