Kupagyőzelemre hajtanak
Utoljára módositva: 2014-06-13 18:42:16

Szombaton 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezik meg a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület a Román Kupa megyei döntőjét, amelyen az Óvári Someşul és az Olimpia II mérkőzik meg.

Az óváriak (csíkos mezben Botos Piri) múlt szombaton bajnoki döntőt játszottak

Egy héttel a negyedosztályos bajnoki győzelem, és egy héttel a Liga 3-as osztályzó előtt Román Kupa megyei döntőt játszik szombaton  délben az Óvári Someşul labdarúgócsapata: a szatmárnémeti Olimpia Stadionban 11 órától a Szatmárnémeti Olimpia FC szatellitcsapata lesz az ellenfél.

Maiorciac Zsolt, az óvári együttes elnöke szerint a szombati mérkőzés legalább olyan fontos számukra, mint a múlt heti bajnoki döntő. Mint ismeretes, akkor 2–1-re győzött a Someşul az Apai Victoria elleni fináléban, ezzel vívta ki magának az osztályzón való részvételt. „Nem edzőmeccs a kupadöntő, ugyanis hasonló komolysággal készültünk erre a mérkőzésre, mint a múlthetire” – hangsúlyozta Maiorciac, de hozzátette, ugyanakkor jó erőfelmérő lesz a jövőheti kvalifikációs találkozóra, amikor a Máramarosszigeti VSK–val küzdenek egy harmadosztályos helyért. Éppen ezért, Mairociac bízik abban, hogy az Olimpia FC II mai felállásában lesznek játékosok a megye élcsapatának, a másodosztályban hetedik helyen záró Olimpia FC keretéből is. „Minél erősebb csapattal állunk szemben, annál jobb nekünk, mert ízelítőt kaphatunk abból, mi várhat ránk jövő héten, az osztályzón” – mondta a klubelnök.

Maiorciac vélhetően hallotta, mire készülnek a szatmárnémetiek, ugyanis Cristian Popa edző tanítványai közül nyolcan lesznek ott a szombati játékoskeretbe, mellettük a kis ifiktől ketten, míg Liga 2-es keretből heten (Anca–Trip, Sabău, Domuţa, Roatiş, Socaciu, Roghină, Faur) várják a kupadöntőt. „Nyilván, nyerni szeretnénk, és minél messzebb jutni az országos selejtezőben” – mondta lapunknak Cristi Popa, akinek irányítása alatt az Olimpia FC kadett korosztályos csapata az elmúlt idényben átvette a felnőttek helyét a Román Kupa országos selejtezőjének 4. fordulójában. Akkor a „sárga–kékek” utánpótlása 2–1-re kapott ki a Máramaros megyei Barcánfalvai Avântultól.

A kupadöntőtk tekintetében egyébként nagy tapasztalata van az óvári együttesnek, ugyanis az utóbbi években öt finálét játszottak és hármat nyertek meg. Legutóbb 2012-ben a Pusztadaróci Recolta elleni mérkőzést nyerték meg és jutottak a kupasorozat országos selejtezőjébe.

Mint ismeretes, az idei kiíráson a tavalyi finalistákat, a pusztadaróciakat és a címvédő Avasújvárosi Talnát, az Olimpia II búcsúztatta az negyeddöntőben, illetve az elődöntőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...