Kupakokból formáltak kígyót
Utoljára módositva: 2013-04-11 10:19:48

A szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola diákjai mintegy 128 000 kupakból formáltak kígyót a rendhagyó oktatási héten.

Az összegyűjtött kupakokból kígyót formáltak a diákok

Az ökokígyó ötlete a Ion Creangă Általános Iskola sporttanárának, Szabó Tamásnak a fejéből pattant ki, ezzel nemcsak a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet, hanem egy, daganatos megbetegedésben szenvedő kislány megsegítését is célul tűzte ki. A sporttanár a tanév kezdetén hívta fel a diákok figyelmét a rendhagyó akcióra, a diákoknak egymással versenyezve kupakokat kellett gyűjteniük, amikből a „Tudj többet, legyél jobb!” elnevezésű rendhagyó oktatási héten egy ökokígyót formáltak. „Eredetileg az udvaron terveztük a kígyó összerakását, az idő azonban közbeszólt, így a tornaterembe szorultunk” — magyarázta a tornatanár, aki szerint a gyerekek hatalmas lelkesedéssel vetették magukat úgy a gyűjtésbe, mint a kupakok számolásába. A verseny abszolút győztese az első osztályos Kallós Alexander lett, akinek 6420 kupakot sikerült összegyűjtenie október óta, második helyen a szintén első osztályos Magyar Kevin végzett, aki 5017 kupakot gyűjtött össze, harmadik pedig Illés Tamara lett 4331 kupakkal. Az akció során összesen 127 785 darab kupak gyűlt (309,90 kg) melyet egy helyi hulladékfeldolgozó üzem vesz át, amiért egy összeget juttat a beteg gyermek családjának megsegítésére. „Nemes volt a cél, és a diákok teljesítménye is elismerésre méltó, ők megmutatták, hogy összefogással gyakorlatilag bármire képesek lehetünk” — fogalmazott Szabó Tamás.

Mészáros Petra

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...