Kurtinecz Johanna bronzérmet szerzett
Utoljára módositva: 2019-06-26 13:39:55

Idén sem marad bajnoki érem nélkül Szatmárnémeti a gyerek korosztályos vívó-bajnokságon: szerda délben a Sportlíceum párbajtőrvívója, Kurtinecz Johanna (a dobogó legfelső fokán) a harmadik helyen zárt a 8–9 évesek egyéni versenyében.

A korosztályos viadalokon egyébként ez volt az idei utolsó egyéni verseny. Sem a tőrvívóknál, sem a fiú párbajtőrvívóknál, de a nagyobb lány párbajtőrvívóknál sem sikerült megtörni a jeget.

Közel tíz év telt el azóta, hogy a szatmáriak tucatjával hozták a gyerek korosztályos bajnoki érmeket, viszont az utóbbi években ez a szám alaposan megcsappant. Viszont nem volt olyan év, hogy a legnagyobb romániai vívóiskola nem büszkélkedjen legalább egy egyéni érmessel.

Szabó Rudolf edző tanítványa alaposan felkészült élete első bajnoki küzdelmére. A hónap elején Nagyváradon, a Nicolae Ile Emlékversenyen szerzett aranyérmet a korosztályában (képünkön), így nem volt véletlen, hogy mindenki bízott a szatmári tehetség jó bukaresti szereplésében is. A csoportkör jól sikerült, és csak attól az ellenféltől kapott ki, aki végül a bajnoki címet is hazavihette (a bukaresti magánklub, Prima Spadă ACS vívójával, Maria Văleanuval 5–4-es csörtét vívott). Szoros volt a mezőny, így kilencedik kiemeltként került főtáblára a LPS vívója. A második körben a Szatmárnémeti SK sportolója, Denisa Crișan volt az ellenfél, akit 8–7-re győzött le, és ezután következett az első számú kiemelt, Alexia Maria Mocanu. Aaz Athos Fencing Bukarest magánegyesület vívóját 7–3-ra verte a szatmári lány, és ezzel már bejutott a legjobb négy közé. A fináléig viszont nem jutott, hiszen ismét Văleanu jött ellenfélnek, aki ezen a napon verhetetlennek bizonyult. Johanna viszont megérdemelten állhatott dobogóra.

Az SZSK vívója, Crișan a 10. helyen zárt, míg Georgiana Lung a 9. lett.

A 8–9 évesek tavalyi bronzérmese, Ilyés Jázmin (LPS) kedden a 10–11 éves lányok viadalában a 8. lett. A szatmári lányok további eredményei a 10–11 évesek versenyében: 20. Goina Eszter (SZSK), 23. Sophia Petrosianu (SZSK), 34. Sarah Oșan (SZSK), 41. Iulia Nicoară (SZSK), 58. Németi Nóra (SZSK), 59. Varga Zellah (LPS), 61. Mara Codrean (LPS), 67. Alexandra Chira (SZSK), 68. Vadnai Csenge (LPS). Edzők: Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Simona Surducan, Adrian Pop (SZSK), Szabó Rudolf (LPS).

A gyerek korosztályos bajnoki küzdelmek szerda késő délután a lány párbajtőrvívók csapatversenyével zárulnak.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...