Kurultajra várják a jelentkezőket az EMNT-nél
Utoljára módositva: 2018-07-12 11:34:09

A Magyar Turán Közhasznú Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség augusztus 10. és 12. között rendezi meg a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója.

A Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szatmárnémeti szervezetének székhelyén is jelentkezhetnek azok, akik részt szeretnének venni a találkozón. Csókási-Budaházi Attila, az EMNT Szatmár megyei elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu (Árpád) utca 18. szám alatti székházban várják az érdeklődőket. A jelentkezők számának függvényében mikrobusszal vagy személygépkocsival történik majd az utazás. Az út pontos részleteiről személyesen vagy telefonon is lehet egyeztetni a szatmári szervezőkkel: személyesen hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 9 és 15 óra között, vagy a 0261–768110-es és a 0746–205418-as telefonszámon. Idén 10 éve, hogy 2008-ban megrendezésre került az első Kurultaj Magyarországon, és mára Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényévé, a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozójává és egyben a Kárpát-medencei magyar hagyományőrzők legnagyobb seregszemléjévé vált. Több mint száz Kárpát-medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt rajta aktívan. A hagyományőrző sportok és viadalok kiemelt szerepet kapnak a találkozón. Ennek megfelelően a nagy közönségsikerű lovasverseny mellett lovasíjászverseny is színesíti az amúgy gazdag programot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...