Kútfúrásra mégis szükség lesz
Utoljára módositva: 2013-09-27 09:48:28

Nyertest hirdettek a nagykárolyi Járóbeteg-gondozó mellett helyet kapó hidro-kinetoterápiás szakosztály építőjének elbírálását célzó projektben, tudtuk meg Bekő Tamás városmenedzsertől.

 

Bekő Tamás városmenedzser, a Járóbeteg gondozó meglévő épülete mellé épülő új szárnyról nyilatkozott

Két pályázó nyújtott be ajánlatot, illetve dokumentációt a nagykárolyi önkormányzat által kiírt versenytárgyalásra vonatkozóan, nyilatkozta lapunknak Bekő Tamás városmenedzser. „Az egyik jelentkezőt nem sokkal pályázatának elolvasása után ki is zártuk, mivel ajánlatában húsz százalékkal meghaladta a kivitelezési költségek felső határát. Így egy pályázó maradt, s értelemszerűen ez lett a nyertes, mégpedig a szatmárnémeti Silcomprest nevű cég” — magyarázta Bekő Tamás.

Mint ismeretes, a nagykárolyi önkormányzat egy magyar-román, határokon átívelő közös projekt résztvevőjeként hidro-kinetoterápiás szakosztálynak helyet adó épületszárnnyal bővíti a Járóbeteg-gondozót (poliklinikát). A projektindítóra júniusban került sor, a helybeli szakemberek és a magyarországi partnerintézmény, a fehérgyarmati egészségügyi komplexum képviselőinek jelenlétében. „Közös egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Fehérgyarmaton és Nagykárolyban” — ezt a címet viseli a projekt.

A projekt keretében Nagykárolyban új szárny épül a Járóbeteg-gondozó mellé. A 22×7 méternyi alapterületű, 150 nm hasznos területű új építményt egy zárt folyosó köti majd össze a Poliklinika épületével. Az új épületben egy medencetér kap helyet, 3 kezelő, 1 öltöző és 2 mellékhelyiség. Az építkezés költsége 520 000 lej, plusz áfa.

Az új rész felszerelésére külön versenytárgyalást ír ki a város. A jövő hét végére véglegesíti a Városi Kórház vezetősége azt a listát, melyen fel lesznek tüntetve mindazon gépek, melyekre a hidro-kinetoterápiás központban dolgozó szakembereknek szükségük lesz. A pályázat lezárására március 31-én kerül sor.

Honnan lesz gyógyvíz, illetve termálvíz? — tettük fel a kérdést a városmenedzsernek. „Két megoldás áll rendelkezésünkre. Az egyik, hogy fúrunk egy kutat. Megjegyzem, ez a költségesebb változat. A másik lehetőség, hogy idevezetjük a már meglévő meleg vizet. Egyelőre ez utóbbi látszik a kivitelezhetőbb megoldásnak, idővel azonban mindenképpen saját kútból szeretnénk biztosítani a termálvizes ellátást.”

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...