Kútfúrásra mégis szükség lesz
Utoljára módositva: 2013-09-27 09:48:28

Nyertest hirdettek a nagykárolyi Járóbeteg-gondozó mellett helyet kapó hidro-kinetoterápiás szakosztály építőjének elbírálását célzó projektben, tudtuk meg Bekő Tamás városmenedzsertől.

 

Bekő Tamás városmenedzser, a Járóbeteg gondozó meglévő épülete mellé épülő új szárnyról nyilatkozott

Két pályázó nyújtott be ajánlatot, illetve dokumentációt a nagykárolyi önkormányzat által kiírt versenytárgyalásra vonatkozóan, nyilatkozta lapunknak Bekő Tamás városmenedzser. „Az egyik jelentkezőt nem sokkal pályázatának elolvasása után ki is zártuk, mivel ajánlatában húsz százalékkal meghaladta a kivitelezési költségek felső határát. Így egy pályázó maradt, s értelemszerűen ez lett a nyertes, mégpedig a szatmárnémeti Silcomprest nevű cég” — magyarázta Bekő Tamás.

Mint ismeretes, a nagykárolyi önkormányzat egy magyar-román, határokon átívelő közös projekt résztvevőjeként hidro-kinetoterápiás szakosztálynak helyet adó épületszárnnyal bővíti a Járóbeteg-gondozót (poliklinikát). A projektindítóra júniusban került sor, a helybeli szakemberek és a magyarországi partnerintézmény, a fehérgyarmati egészségügyi komplexum képviselőinek jelenlétében. „Közös egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Fehérgyarmaton és Nagykárolyban” — ezt a címet viseli a projekt.

A projekt keretében Nagykárolyban új szárny épül a Járóbeteg-gondozó mellé. A 22×7 méternyi alapterületű, 150 nm hasznos területű új építményt egy zárt folyosó köti majd össze a Poliklinika épületével. Az új épületben egy medencetér kap helyet, 3 kezelő, 1 öltöző és 2 mellékhelyiség. Az építkezés költsége 520 000 lej, plusz áfa.

Az új rész felszerelésére külön versenytárgyalást ír ki a város. A jövő hét végére véglegesíti a Városi Kórház vezetősége azt a listát, melyen fel lesznek tüntetve mindazon gépek, melyekre a hidro-kinetoterápiás központban dolgozó szakembereknek szükségük lesz. A pályázat lezárására március 31-én kerül sor.

Honnan lesz gyógyvíz, illetve termálvíz? — tettük fel a kérdést a városmenedzsernek. „Két megoldás áll rendelkezésünkre. Az egyik, hogy fúrunk egy kutat. Megjegyzem, ez a költségesebb változat. A másik lehetőség, hogy idevezetjük a már meglévő meleg vizet. Egyelőre ez utóbbi látszik a kivitelezhetőbb megoldásnak, idővel azonban mindenképpen saját kútból szeretnénk biztosítani a termálvizes ellátást.”

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...