Kútfúrásra mégis szükség lesz
Utoljára módositva: 2013-09-27 09:48:28

Nyertest hirdettek a nagykárolyi Járóbeteg-gondozó mellett helyet kapó hidro-kinetoterápiás szakosztály építőjének elbírálását célzó projektben, tudtuk meg Bekő Tamás városmenedzsertől.

 

Bekő Tamás városmenedzser, a Járóbeteg gondozó meglévő épülete mellé épülő új szárnyról nyilatkozott

Két pályázó nyújtott be ajánlatot, illetve dokumentációt a nagykárolyi önkormányzat által kiírt versenytárgyalásra vonatkozóan, nyilatkozta lapunknak Bekő Tamás városmenedzser. „Az egyik jelentkezőt nem sokkal pályázatának elolvasása után ki is zártuk, mivel ajánlatában húsz százalékkal meghaladta a kivitelezési költségek felső határát. Így egy pályázó maradt, s értelemszerűen ez lett a nyertes, mégpedig a szatmárnémeti Silcomprest nevű cég” — magyarázta Bekő Tamás.

Mint ismeretes, a nagykárolyi önkormányzat egy magyar-román, határokon átívelő közös projekt résztvevőjeként hidro-kinetoterápiás szakosztálynak helyet adó épületszárnnyal bővíti a Járóbeteg-gondozót (poliklinikát). A projektindítóra júniusban került sor, a helybeli szakemberek és a magyarországi partnerintézmény, a fehérgyarmati egészségügyi komplexum képviselőinek jelenlétében. „Közös egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Fehérgyarmaton és Nagykárolyban” — ezt a címet viseli a projekt.

A projekt keretében Nagykárolyban új szárny épül a Járóbeteg-gondozó mellé. A 22×7 méternyi alapterületű, 150 nm hasznos területű új építményt egy zárt folyosó köti majd össze a Poliklinika épületével. Az új épületben egy medencetér kap helyet, 3 kezelő, 1 öltöző és 2 mellékhelyiség. Az építkezés költsége 520 000 lej, plusz áfa.

Az új rész felszerelésére külön versenytárgyalást ír ki a város. A jövő hét végére véglegesíti a Városi Kórház vezetősége azt a listát, melyen fel lesznek tüntetve mindazon gépek, melyekre a hidro-kinetoterápiás központban dolgozó szakembereknek szükségük lesz. A pályázat lezárására március 31-én kerül sor.

Honnan lesz gyógyvíz, illetve termálvíz? — tettük fel a kérdést a városmenedzsernek. „Két megoldás áll rendelkezésünkre. Az egyik, hogy fúrunk egy kutat. Megjegyzem, ez a költségesebb változat. A másik lehetőség, hogy idevezetjük a már meglévő meleg vizet. Egyelőre ez utóbbi látszik a kivitelezhetőbb megoldásnak, idővel azonban mindenképpen saját kútból szeretnénk biztosítani a termálvizes ellátást.”

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...