Kutyakommandó jött Nagyváradról
Utoljára módositva: 2017-10-20 09:05:54

Állatvédő csapat szervezett kutyamentő akciót Nagyváradról a szamosdarai sintértelepre, a szatmári cég bihari befogómunkát is vállal, de a kutyabarátok szerint a bihari ebeknek Biharban a helyük.

Négy autóval érkeztek csütörtök délre a szamosdarai kutyamenhely kapujába azok a váradi kutyabarátok, akik el akarták vinni a Szatmárnémeti mellett már az egyik Bihar megyei településen is sintérkedő Mixt Service által a szomszédos megyében befogott kutyákat. A nagyváradiak nagy dérrel-dúrral érkeztek, hogy na majd ők megmutatják a szatmári sintéreknek, hogy azok nem fognak Bihar megyéből összefogdosott kutyákat csak úgy, szemétben meg koszban tartva éheztetni, utána meg legyilkolni, miközben olyan együttműködő telepvezetőkkel találkoztak Szamosdarán, amire nem is számítottak. A Mixt Service Kft. által üzemeltetett kutyatelep egyik vezetője csak a csapat vezetőjét, Kosztin Csuvar Ildikót akarta a telepre beengedni, de végül bárki bebocsátást kapott, nem akarta engedni filmezni a váradiakkal érkező tévéseket, de végül még interjút is adott. Az állatvédők szerint azonban torz képet kaptak a kutyamenhelyen uralkodó állapotokról, mert az üzemeltetők a sajtó által már értesülhettek, hogy jön a csapat, és csak emiatt volt tisztaság a telepen, másképp minden bizonnyal elhanyagoltabb képet mutat a menhely, siralmasabb állapotban vannak az ebek. Dohi-Trepszker Géza, a menhely igazgatója számított rá, hogy nem sintérbarát állásponttal érkezik majd a váradi csapat. Elmondása szerint nagyon sok hasonló egyesülettől érkező, hasonló szemléletű emberrel volt már dolguk, és ennek tudatában igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy minden szükséges szabvány birtokában és szakhatósági engedély megléte mellett foglalkoznak a kóbor kutyákkal és üzemeltetik a menhelyet. Azt elismerte, hogy a kutyákat nem luxuskörülmények között tartják, és úgy fogalmazott: jobb dolguk van a telepen, mint az utcán, de rosszabb, mint ha gazdinál lennének.

Kosztin Csuvar Ildikó lapunknak elmondta, hogy azért a több mint kéttucatnyi kutyáért jöttek, amelyeket a Bihar megyei településen fogtak be a szatmári sintérek, és azért viszik „haza” a kutyákat, mert az általuk üzemeltetett nagyváradi Animal Shields menhelyen jobb soruk lesz, mint a szamosdarai sintértelepen, és mert a bihari kutyáknak Biharban van a helyük. Az akció végül is sikeres volt, a menhely vezetője kiadta a kért kutyákat azt követően, hogy meggyőződött róla, hogy az állatvédők nem kispályások, és az előírásoknak megfelelő, a kutyák hosszú távú szállítására is alkalmas autóval megtámogatva érkeztek az akcióra. Tisztázva lett az a probléma is, hogy chippel ellátott kutyákat tartott magánál szabálytalanul a szamosdarai telep, mert mint azt Dohi-Trepszker elmondta, egyetlen befogott kutyában volt chip, s az abban szereplő adatokat lehívva felvették a kapcsolatot a volt tulajdonossal, aki úgy nyilatkozott, hogy lemond az ebről. Ezt a kutyát is magukhoz vették a nagyváradiak.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...